0-0 în tur, 0-0 în retur: ASU Politehnica, a doua remiză albă la rând

ASU Politehnica a debutat astăzi oficial în 2019 precum încheia anul 2018, cu o remiză albă, atunci pe ”Știința” cu nou-promovata Energeticianul, acum la Sânmartin cu o verișoară din Țara Crișurilor a celor din Valea Jiului, conform caietului de sarcini al fotbalului românesc din mileniul III. Cu alte cuvinte, 180 de minute de joc între CS Luceafărul Oradea și alb-violeți fără absolut nici un gol marcat tur-retur, eșantion al uneia dintre metehnele aceluiași fotbal carpatin, eficacitatea, în suferință în special în cazul timișorenilor.  

Care au mai avut în teren la startul oficial în 2019 doar 4 titulari ai ultimei apariții autumnale, 0-0 pe Bega cu cei din Petroșani, și anume Scutaru, Mera, Ignea și junele Jurj, tot atâția fiind în primul unsprezece fotbaliștii achiziționați în această iarnă, și anume Dros, Manea, Vasile și Cristian Ene, într-o simțitoare împrospătare prin întinerire a formației bănățene. Iar pe bancă, alți noi recruți cu vârste promițătoare, Mihai Pop și Fabio Trip…

Implicit, dat fiind numeroasele noutăți din echipă, o remiză în deplasare la prima strigare în noul an nu poate constitui altceva decât un rezultat bun, sau cel puțin mulțumitor, dătător de speranțe în perspectiva următoarei etape, programată în cazul ”violeților” tot pe teren advers, la Cluj, în fieful unei nou-promovate fruntașe care s-a impus cu 0-2 la Energeticianul.

În Bihor, la Sânmartin, s-a înregistrat unica remiză de până acum a rundei care se va încheia mâine, meci pe o vreme rece dar însorită, în fața unui public restrâns numeric, însă cu un contingent mai semnificativ decât de obicei al fanilor viola.

Care au fost cât pe ce să erupă de bucurie încă din primul minut, când Cristian Ene a rămas singur față în față cu portarul Moga, acesta deturnându-i însă șutul în lateral. În replică, gazdele și-au reglat tirul după primele zece minute prin Vasile Pop, care a șutat razant peste transversală de la marginea careului timișorenilor, transversala fiind apoi chiar țintită de Alin Manea cu un şut de la 25 de metri, la mijlocul primei părți.

În replică imediată, Băican n-a ochit cu capul cadrul porții, din careul mic, unde era găsit dintr-o lovitură liberă din zona laterală, pauza consemnând egalitatea și la transversale. Wanya l-a periclitat pe Murariu chiar de la și mai mare distanță, peste 30 de metri…

La reluarea partidei, Cristian Lupuț a efectuat două schimbări în primul sfert de oră, la finele căruia Moga a mai respins odată din fața lui Cristian Ene, ajuns la balon în mijlocul careului în urma unei imprecizii defensive a lui Moihedja. Peste nici 5 minute, poliștii erau din nou periculoși tot prin nou veniți, Alin Manea fiind servit de pe dreapta dar trimițând pe lângă colţul lung.

A urmat înlocuirea sa, la mijlocul părții secunde, după care și roș-albaștrii au apelat la cea de-a treia schimbare, dar tot vizitatorii au fost mai incisivi, inclusiv prin noua achiziție Dros și Ignea, însă bara porții lui Moga s-a opus din nou tentativelor timișorene.

ASU a rămas așadar cu numai zece goluri marcate în deplasare, dar pe de altă parte mai multe decât cele înscrise acasă, doar opt, izbutind în schimb să nu încaseze gol pentru a opta oară în acest campionat, remiză prin care i-a ținut pe bihoreni tot la 3 locuri și două puncte în urmă.

Și totuși, numai 4 puncte îi despart pe alb-violeți de prima clasată pe un loc de retrogradare, un motiv de îngrijorare și în condițiile în care elevii lui Petruescu n-au marcat în 8 din cele 22 de etape, strict doar Metaloglobus stând mai rău la acest capitol, cu un gol mai puțin…

Una peste alta, un punct mai bun decât nici unul, pe terenul unei formații implicate în destule remize, mai puține doar decât Daco-Getica și Ripensia, bihorenii urmând a descinde în weekend-ul viitor pe ”Electrica”, în fața lui ACS Poli.

*

CS Luceafărul Oradea – ASU Politehnica Timișoara 0-0

CS Luceafărul Oradea: Moga – Wanya (76, Ciul), Oros – cpt., Mitrică (60, Dulca), Chiorean, Luduşan (52, G. Paraschiv), V. Pop, Bebey, Prejmerean, Moihedja, Băican.

Rezerve: I. Rus – Lu Yuefeng, Dulca, Nemeş, Ciuc, Yabre.

Antrenor: Cristian Lupuţ.

ASU Politehnica Timișoara: Murariu – Jurj (81, Plămadă), Scutaru, Mera – cpt., Cherecheş – Vasile, Dros – Manea (67, Bedea), Ignea, Schieb, C. Ene.

Rezerve: D. Munteanu – Cojocaru, Vidrăsan, M. Ene, Trip.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Arbitri: Vladimir Andrei Nagy (Aiud) – Marius Bălan (Dej) şi Petrică Ionuţ Cîmpeanu (Cluj-Napoca).

Rezultatele etapei a XXII-a, programul celei viitoare și clasamentul, pe coloana datelor tehnice.

The post 0-0 în tur, 0-0 în retur: ASU Politehnica, a doua remiză albă la rând appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*