10.000 pachete țigări confiscate și un cetățean indian depistat la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au desfășurat diverse acțiuni, una pe linia combaterii contrabandei cu țigări în urma căreia au confiscat aproximativ 10.000 pachete țigări, iar alta pe linia combaterii migrației ilegale în cadrul căreia au depistat și reținut un cetățean indian.

În data de 28 septembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației a fost demarată o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 13.40, un echipaj al poliției de frontieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau către interiorul țării, în spate, colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit spre localitatea Falcău.

În cel mai scurt timp, au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, iar la fața locului au fost descoperit cinci colete voluminoase care conțineau țigări.

Drept urmare, coletele cu țigări au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.970 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 116.649 lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate toate măsurile legale ce se impun.

Tot la nivelul S.P.F. Brodina, în data de 27 septembrie a.c., s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.45, colegii noștri au observat o persoană  de origine asiatică, de sex masculin care se deplasa pe jos, de la linia de frontieră spre localitatea Nisipitu.

Polițiștii de frontieră au interceptat și reținut bărbatul, şi, întrucât nu-și justifica prezența în zonă de frontieră, a fost condus la sediul Sectorului Poliției de Frontieră  Brodina, în vederea continuării cercetărilor.

În urma  verificărilor s-a stabilit că acesta  provine din India, este în  vârstă de 34 de ani şi a trecut fraudulos frontiera de stat din Ucraina în România.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca în continuare să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*