10 medici din trei spitale prahovene au demisionat, în timp ce 27 de persoane au fost confirmate cu coronavirus, în județ!

V. Stoica

Epidemia de coronavirus care a cuprins și România a generat probleme în multe dintre unitățile medicale din întreaga țară. După ce aproape 370 de cadre medicale au fost diagnosticate cu Covid 19, în urma contactului direct cu pacienți infectați sau din comunitate, a apărut un alt fenomen: demisiile sau amenințările cu demisia din partea cadrelor medicale din spitalele românești de stat.
Și în județul Prahova s-au înregistrat demisii ale unor cadre medicale din spitalele de stat. Astfel, potrivit datelor furnizate de DSP Prahova, prin „vocea unică”, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Liliana Maxim Minculescu, până ieri erau înregistrate oficial zece demisii ale unor medici din sistemul sanitar de stat.
Opt dintre demisii au fost la Spitalul Municipal Câmpina, desemnat unitate-suport pentru tratamentul pacienților confirmați cu COVID-19, una a fost înaintată la Spitalul de Boli Pulmonare Breaza și una la Spitalul Orășenesc „Sf. Filofteia“ din Mizil. Dintre medicii demisionari, patru sunt pensionari, dar au continuat să profeseze.
Problema este se pare mult mai gravă, pentru că numărul neoficial al medicilor care intenționează să demisioneze este cel puțin dublu, însă, deocamdată, managerii spitalelor în care aceștia își desfășoară activitatea au reușit să îi determine să nu renunțe la lupta împotriva Covid 19.
Asta în condițiile în care în județul Prahova erau înregistrați, oficial, până ieri, 27 de pacienți confirmați cu coronavirus, iar la nivel național, numărul celor infectați – diagnosticați în urma testărilor – crescuse la 2.738 de persoane.
Dintre acestea, 267 au fost declarate vindecate și externate din unități spitalicești, astfel: 91 la București, 58 la Timiș, 28 la Iași, 23 la Caraș-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Brașov, 5 la Galați, 2 la Bihor, 2 la Argeș, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.
Ieri, pe de altă parte, aproape 4.200 de persoane izolate la domiciliu se aflau sub monitorizarea DSP Prahova, iar în carantină instituționalizată se aflau 314 persoane.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*