10% pozitivi la testele din ultima săptămână! Rata infectărilor cu CoVid este foarte ridicată și la Lugoj

Conform conducerii spitalului, 10% dintre cei testați în ultima săptămână sunt pozitivi. Vestea bună este că, în ultima perioadă, nu s-au mai înregistrat decese din cauza noului coronavirus în municipiul nostru.
Dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal din Lugoj, spune că la ora actuală (n.r. – miercuri, 7 octombrie) situația pacienților infectați cu CoVid este următoarea: 23 internați pe Secția de Boli Infecțioase, iar patru sunt pe Secția ATI, dintre care un pacient este intubat.

”Pe secția de infecțioase, avem ocupate 23 de paturi din cele 26 disponibile. Ieri am avut un externat, dar și așa suntem aproape de limita capacității de primire. Am avut o conferință la Timișoara, și acolo situația este la fel. La ATI, am avut șase internați, până marți, dar între timp s-au externat doi. Vestea bună e că nu am mai avut decese”, a declarat pentru ”Redeșteptarea” Dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

Capacitatea de testare ridicată (200 de teste la două zile) va scoate la iveală și cazuri noi.

”Testăm în jur de 200 de pacienți, iar rezultatele se dau la două zile. Probabil că vom avea cazuri noi, azi (n.r. – miercuri, 7 octombrie) fiind zi de eliberare a rezultatelor. În ultima săptămână am avut 9-10 cazuri la 70-90 de teste. Acum concediile s-au încheiat, dar a început școala. Vom vedea cum va evolua situația. Noi avem încheiate noi contracte cu firme din oraș, iar programările sunt făcute până în decembrie”, precizează dr. Floroni.

La ora actuală, personalul spitalului, considerat categorie de risc prioritar, și-a făcut vaccinul antigripal.

Articolul 10% pozitivi la testele din ultima săptămână! Rata infectărilor cu CoVid este foarte ridicată și la Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*