12 milioane de lei alocaţi judeţului Prahova pentru acoperirea pagubelor produse de alunecările de teren

V. S.

Guvernul României a aprobat alocarea sumei de 11,94 milioane de lei pentru județul Prahova, în vederea sprijinirii autorităților locale și familiilor afectate de alunecările de teren sau de inundațiile produse în luna martie.
Potrivit informațiilor furnizate de Instituția Prefectului Prahova, Consiliului Județean Prahova i-a fost alocată suma de 3,179 milioane de lei pentru consolidarea și refacerea DJ 102N în zona pod Rotari, punct Tudorache-comuna Ceptura și pentru consolidarea și refacerea DJ 219 în mai multe puncte din comuna Predeal Sărari. Comunei Brebu i-a fost repartizată suma de 1.985.000 de lei pentru consolidarea și refacerea unui drum local din satul Podul Cheii.
Comuna Cerașu a primit suma de 219.000 lei pentru reparații și refacere a unor drumuri locale, comuna Drajna – 1,177 milioane de lei pentru consolidarea a două drumuri locale din satul Cătunu, comuna Gornet – 1,15 milioane de lei pentru consolidarea unui drum comunal din satul Nucet, comuna Scorțeni – 2,826 milioane de lei pentru consolidarea și refacerea unui drum local din satul Scorțeni, iar comuna Telega – 1.412 mii lei, pentru consolidarea și refacerea unui drum comunal din satul Buștenari.
Guvernul a mai aprobat și acordarea de ajutoare de urgență pentru sprijinul a șapte familii din Prahova aflate în situații de necesitate. Astfel, potrivit Instituției Prefectului Prahova, cinci familii din Scorțeni au primit sume cuprinse între 2.500 și 8.000 de lei, o familie din Predeal Sărari a primit 4.000 de lei, iar două familii din Boldești-Scăeni au primit 2.500 de lei, respectiv 8.000 de lei. În total, Guvernul a aprobat alocarea sumei de 38.000 de lei familiilor din Prahova.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*