122 de ani de fotbal la Arad, sub semnul amintirii lui Adrian Lucaci: „Un om dedicat sportului timp de decenii”

Parcă era ieri când Adrian Lucaci, Sergiu Bîlcea și Răzvan Cadar ofereau, într-o conferință de presă desfășurată la Consiliul Județean Arad, detalii despre evenimentele ce urmau să aibă loc în orașul nostru în august 2019. Și, totuși, au trecut deja doi ani de când s-au împlinit 120 de ani de la primul joc oficial de fotbal, ocazie cu care pe „Motorul” au evoluat în fața iubitorilor sportului rege personalități precum: Ioan Geolgău, Aurel Țicleanu, Miodrag Belodedici, Cosmin Contra, Mirel Rădoi sau Roland Nagy, supervizate din tribună chiar de Răzvan Burleanu.

De altfel, a fost ultima ocazie cu care președintele FRF a răspuns pozitiv unei invitații făcute de prietenul său, Adi Lucaci, care avea să se stingă din viață în primăvara anului trecut. Conducerea fotbalului județean a fost preluată chiar de Răzvan Cadar, care încearcă să ducă mai departe toate proiectele curajoase inițiate de fostul fundaș al UTA-ei, dar și să țină viu trecutul pentru o proiecție sanătoasă a prezentului și viitorului.

„Este o mândrie pentru noi să sărbătorim începuturile fotbalului în România chiar aici, la Arad. Pentru noi fotbalul înseamnă UTA în primul rând și fiecare arădean a crescut generații de fotbaliști care au adus bucurii și mândrie suporterilor.

Viața face ca un fost mare fotbalist și prieten apropiat, Adrian Lucaci, care a pus atât de mult suflet și energie în marcarea acestui moment în comunitatea noastră și la nivel național, să plece dintre noi anul trecut. Am organizat împreună aniversarea a 120 de ani de la primul joc de fotbal în România, știu cât de mult și-a dorit să iasă totul bine, să pună Aradul pe harta evenimentelor sportive.

Pentru mine fiecare evocare a începutului fotbalului în România și la Arad îmi va aminti de Adrian Lucaci, un om dedicat sportului arădean timp de decenii. Acum fotbalul aduce prin UTA satisfacții suporterilor, după ani de așteptare, dar trebuie să recunoaștem că fotbalul românesc este în criză.

Cred că generațiile tinere sunt talentate, îmi doresc să găsim surse de finanțare și o organizare, pornind de jos, pentru a relansa mișcarea fotbalistică, un sport cu o tradiție frumoasă în România, la Arad”, a spus Răzvan Cadar, președintele AJF Arad și vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Dincolo de ideile puse în practică inclusiv la nivel național, Lucaci s-a implicat cât a putut în proiectul construcției noii arene „Francisc  Neuman”, pe care a încercat să o inaugureze chiar în 2019, cu ocazia acelui amical de gală, dintre Selecționata FRF și echipa de old-boys a UTA-ei.

0
0

Articolul 122 de ani de fotbal la Arad, sub semnul amintirii lui Adrian Lucaci: „Un om dedicat sportului timp de decenii” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*