171 de sinăieni au primit, la finalul anului trecut, cheile pentru locuinţe ANL

V. Stoica

Anul 2017 s-a încheiat frumos pentru 171 de locuitori ai orașului Sinaia, pentru că pe 29 decembrie au primit cheile de la apartamentele sau garsonierele la care au visat de multă vreme.
Primarul orașului, Vlad Oprea, le-a înmânat tuturor tinerilor care s-au înscris în programul destinat închirierii de locuințe construite prin Agenția Națională a Locuinței cheile de la cele 42 de garsoniere și 27 de apartamente noi, finalizate recent. Cele 69 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepționate pe 13 decembrie 2017, cele trei blocuri fiind construite în amplasamentul din Intrarea Lalelelor f.n. (fostă Str. Lalelelor), cu regim de înălţime parter + 3 etaje + mansardă.
Până în prezent, în orașul Sinaia, au fost finalizate, în total, 99 de apartamente în cadrul Programului ANL de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentul din Str. Brândușelor, Platou Izvor. Potrivit reprezentanților Agenției Naționale a Locuinței, la nivelul județului Prahova, ANL a finalizat, în cadrul programului de construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii, un număr de 749 de unități locative.
Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.
În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autoritățile publice locale a prețului de vânzare al locuințelor, stabilită prin Ordinul ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nr. 3776 din 2 august 2017 și valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.600,20 lei/metru pătrat, inclusiv TVA.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*