21 de pasionați de înot au însumat peste 52 de kilometri, cu o medie de sub 22 min/km pe durata cursei 2,5kAquaChallenge, în bazinul Bega

Evenimentul din lumea natației dedicat amatorilor de către gruparea organizatoare Clubul de Înot Masters Timișoara s-a desfășurat sâmbătă 24 februarie în bazinul din Complexul Sportiv „Bega” iar provocarea pe adresa participanților cu limita de vârstă de minim 18 ani a constat în a înota o distanță de 2,5 kilometri.

Fiecare participant a beneficiat de un certificat de participare la 2,5km AquaChallenge 2018, în care sunt menționate: numele și prenumele, distanța parcursă și locul obținut, genul și grupa de vârstă.

Clasamentul final a fost realizat pe grupe de vârstă şi gen, în funcţie de durata parcurgerii celor 2,5 km. Concurentul și concurenta cu cel mai bun timp de încheiere a probei în cadrul evenimentului, indiferent de grupa de vârstă (open), au fost Cătălina Bocan (49 minute și 27 secunde), la femei, și Vlad Mihai-Nicolae-Ștefan Tomescu (37 minute și 50 secunde), la bărbați.

Primii clasați sunt:

Feminin:

 •         Monica Antal (30 – 34 ani) – 57 minute și 38 secunde
 •         Cătălina Bocan (40 – 44 ani) – 49 minute și 27 secunde
 •         Ana Dragodan (45 – 49 ani) – 55 minute și 39 secunde
 •         Tarța Eleonora (55 – 59 ani) – 1 ora, 5 minute și 59 secunde

Masculin:

 •         Tomescu-Vlad Mihai-Nicolae (25 – 29 ani) – 37 minute și 50 secunde
 •         Alexandru Ghincea (30 – 34 ani) – 39 minute și 4 secunde
 •         Călin Indrie (35 – 29 ani) – 40 minute și 54 secunde
 •         Dragoș Bocan (40 – 44 ani) – 1 ora și 42 secunde
 •         Rusu Norbert (45 – 59 ani) – 46 minute și 8 secunde
 •         Nelu Slusarciuc (50 – 54 ani) – 58 minute și 51 secunde
 •         Mihai Lisețchi (55 – 59 ani) – 41 minute și 50 secunde

2,5kAquaChallenge este un eveniment de amatori deschis tuturor adulților pasionați de înot, indiferent de viteză sau tehnică în practicarea înotului, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Nu este necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club sau asociaţie sportivă. Evenimentul a fost organizat de către Clubul de Înot MASTERS Timişoara în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş și Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara.

Evenimentul reprezintă o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activă și, în același timp, plăcută a timpului liber, oferind posibilitatea unei abordări diferite în raport cu concursurile tradiționale de înot.

În același timp, 2,5kAquaChallenge este gândit ca o etapă în cadrul unor acțiuni de pregătire pentru cei care doresc să participe la maratonul de inot 24hAquaMasters, eveniment ce va avea loc în 10-11 martie 2018 (detalii la http://www.timisoara.inot-masters.ro/), dar fără ca participarea la eveniment să fie condiționată de participarea la maraton.

Înotul masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, participarea fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

Evenimentul a fost transmis live online. Rezultatele concursului sunt disponibile online: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1FhGjaCBlNM0EDw0684I9bo7bRkUqfz_s4nFJ5-qBPf8/edit#gid=225674669?usp=sharing

Pentru o mai rapidă relaxare după proba de înot, participanții au beneficiat de masaj oferit in regim de sponsorizare de către firma Masaj Timișoara Chindea and Angels.

 

*

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților. 

Clubul de Înot MASTERS Timișoara  funcționează în regim de auto-susținere financiară, costurile deplasărilor la concursuri fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara cu speranța ca și în alte localități se vor constitui asemenea cluburi. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Campina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița, dar evenimente de înot masters sînt organizate și în alte orașe. 

Cei interesați de Clubul de Înot MASTERS Timișoara pot obține detalii suplimentare pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: contact@timișoara.înot-masters.ro.

 

The post 21 de pasionați de înot au însumat peste 52 de kilometri, cu o medie de sub 22 min/km pe durata cursei 2,5kAquaChallenge, în bazinul Bega appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*