23:25 în setul I, campioana înfrânge rezistența nou-promovatei

De două echipe n-a reușit nou-promovata UVT Agroland să se atingă în primul sezon regular jucat în Divizia A1 și încheiat în această seară în Sala ”Constantin Jude”, pierzând tur-retur cu 3:0, și anume de vicecampioana CSM București, prima după 18 etape în care a cedat o singură dată, cu 3:2, respectiv de campioana CSM Volei-Alba Blaj, a doua clasată impunându-se în meciul de la 18:30 din Timișoara și rămânând la 6 puncte de cele din capitală. Gazdele au jucat bine în primele două seturi, dar nu a fost suficient pentru a lua măcar unul calificatei în play-off-ul din CEV Champions League.

Nou-promovata de pe Bega a oferit o foarte bună replică triplei campioane la zi a țării în setul inaugural al jocului din runda finală a returului, în care a condus la un moment dat și cu 13:8, fără a izbuti însă în cele din urmă să-l adjudece, după ce vizitatoarele din Ardeal au trecut la conducere cu 18:19, câștigându-l cu 23:25 în aproape o jumătate de oră de joc efectiv.

Deși pusă în gardă de ofensiva elevelor lui Bogdan Paul, campioana din Blaj s-a văzut rapid și mai clar condusă în debutul celui de-al doilea set, cu 8:1, scor de la care s-a reabilitat însă cât se poate de prompt, fără a mai ezita, pe drumul spre cel de-al 15-lea succes în sezonul regular dar și spre… Elveția, unde CSM Volei-Alba va juca marți seară ultimul meci în Grupa A din CEV Champions League, dar cu calificarea în buzunar de pe locul 1 în seria patrulater, intrată în avans între cele mai bune 6 formații din actuala ediție a întrecerii continentale inter-cluburi numărul 1 la fileul fetelor.

Motiv pentru care și tribuna timișoreană a adunat în această seară un public mai numeros, peste 500 de amatori de volei asistând la prestația triplei campioane a țării între două meciuri internaționale în Champions League, elevele lui Darko Zakoc aliniindu-se pe Bega în urma triumfului de joi cu 3:1 la Sibiu, contra polonezelor, al cincilea în 5 etape.

Astfel, cu toată replica dârză și avântată a roșu-alb-negrelor și în cursul setului doi, în care după ce au fost egalate la zece s-au menținut în pas cu vizitatoarele până la 17:17, ultimele 8 puncte consecutive au fost în contul favoritei, 17:25 în 25 de minute de joc efectiv.

Rezistența promovatelor era ca și înfrântă, setul trei devenind o formalitate pentru oaspete și controlându-l încă de la început, iar pe parcurs cu 8:16 și la final 13:25, pe fondul introducerii în sextetul timișorencelor a junioarelor Larisa Vasilică, Petruța Orlandea și Marisa Radu: UVT Agroland – CSM Volei-Alba Blaj 0:3.

UVT Agroland a reușit așadar să dispună pe Bega de a treia clasată, CS Știința Bacău, cu 3:0 la căderea cortinei peste 2017, iar luna aceasta și de a patra clasată, CSM Târgoviște, pe care a depășit-o chiar lângă Turnul Chindiei, cu 1:3, însă n-a izbutit în chiar primul sezon regular în elită și să smulgă un set primelor două clasate, deși pe alocuri a cochetat cu spargerea gheții, 26:28 în setul III în sala UVT cu CSM București și 23:25 în această seară cu cele din Blaj.

Implicit, timișorencele au încheiat returul pe locul 5, pe care s-au situat în linii mari încă din start și cel mai adesea pe parcurs, cu ușoare ascensiuni, însă la numai un punct în urma grupării de cupe europene din Târgoviște, UVT Agroland semnând un număr dublu de victorii decât cel al înfrângerilor.

Cea de astăzi a fost una totuși previzibilă, campioana nepermițându-și alți pași greșiți în încercarea de a se menține oarecum în plasa liderului CSM București, o misiune mai complicată dat fiind și traseul paralel în CEV Champions League. Iar CSM Volei-Alba pornește cu atât mai mult cu prima șansă în meciul direct cu bănățencele din debutul fazei play-off, programat deja în weekend-ul viitor, în Ardeal, după revenirea campioanei de la Zurich.

Una peste alta, deși a cedat pentru a patra oară cu 0:3 în sezonul regular, nou-promovata a încheiat un foarte bun parcurs în preliminariile Diviziei A1 prin a strânge amatorii de volei în tribuna timișoreană la sosirea pe Bega a unei trupe de Playoffs6 în Champions League, asigurându-și în săptămânile următoare alte 10 dispute la fileul din play-off-ul intern, implicit cu încă 5 reprezentații pe teren propriu. Iar echipa din Blaj va reveni în Banat în jur de 28 martie, pe când va fi intrat în focurile disputelor la vârf pentru calificarea în Final4 continental.

Formula de start pentru care a optat Bogdan Paul în această seară a fost cu Diana Cărbuneanu (3 puncte), Roxana Bacșiș (12 puncte | 3 ași și 1 blocaj), Diana Balintoni (1 as), Andrea Lakovic (10 puncte | 4 blocaje), Andreea Petra (8 puncte | 4 ași), Daniela Lupescu (5 puncte | 1 blocaj) și Mihaela Ozun – libero. Au mai intrat Ariana Pîrv, Daria Popa Calotă, Larisa Vasilică, Petruța Orlandea și Marisa Radu.

Rezultatele etapei finale în retur și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

The post 23:25 în setul I, campioana înfrânge rezistența nou-promovatei appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*