3 motive IMPORTANTE pentru a alege un fotoliu ergonomic pentru livingul tău

Un living fără cel puțin un fotoliu este ca o baie luxoasă fără o cadă mare. Simți că ceva lipsește din peisaj.

Cel puțin 8 din 10 oameni vor suferi, conform studiilor, în viitorul apropiat, de dureri de spate, iar numărul adulților care se plâng deja de acest tip de afecțiune este în creștere. De aceea, majoritatea consumatorilor caută diverse opțiuni pentru a reduce riscul bolilor degenerative ale coloanei vertebrale. O soluție ar putea fi achiziționarea unor fotolii ergonomice sau a unor modele ce se pot extinde, ca parte a unei strategii mai ample de menținere a sănătății.

Totuși, cei mai mulți oameni nu cunosc beneficiile unui fotoliu ergonomic, extensibil, deși numeroase studii au dovedit că reprezintă cea mai bună opțiune pentru sănătatea spatelui, mai ales pentru cei care sunt ceva mai sedendari.

În acest articol vei afla 3 motive pentru care ar trebui să alegi o astfel de piesă de mobilier

Design-ul fotoliilor ergonomice a suferit schimbări ample în ultimii ani. În afară de a oferi un confort ridicat, aceste piese de mobilier nu au grad de comparație în ceea ce privește favorizarea unei circulații sanguine eficiente și a unei posturi mai bune, ambele fiind condiții esențiale pentru o viață sănătoasă.

  1. Confort la nivel maxim

O astfel de piesă de mobilier este de fapt un ”super fotoliu” care oferă suport ferm și confort maxim în timp ce stai așezat. Prin urmare, ridicatul de pe el nu va mai fi dureros, fie că ești tânăr sau mai în vârstă.

Avansurile tehnologice în industria mobilei au avut rezultate uimitoare și în conceperea unor modele de fotolii care se pot extinde acum într-o varietate de poziții. Unele modele sunt chiar dotate cu un motor electric și vin cu o telecomandă care te ajută să obții poziția cea mai confortabilă în funcție de modul în care vrei să te relaxezi.

  1. Ameliorarea supărătoarelor dureri de spate

Un fotoliu ergonomic nu are rival atunci când vine vorba de beneficiile aduse sănătății. Odată cu vârsta vei întâmpina destule provocări în ceea ce privește sănătatea coloanei vertebrale care pot fi greu de ținut sub control. Șezutul acestor piese de mobilier distribuie greutatea în mod uniform reducând astfel durerea prin eliminarea punctelor de presiune pe încheieturi, oase și mușchi.

Cei care suferă de probleme ale mușchilor sau oaselor gâtului vor găsi un suport comod pentru această parte a corpului, ceea ce va reduce acutizarea durerii. În mod similar, persoanele care au afecțiuni ale coloanei vertebrale sau ale picioarelor, ar trebui să ia în considerare investiția într-un fotoliu ergonomic sau chiar într-un model ce oferă și masaj lombar sau cervical.

Deși aceste modele sunt ceva mai scumpe, merită cu prisosință banii cheltuiți deoarece îți oferă eliberarea de durere și detensionarea atât de necesară. De fapt, vei economisi banii pe care altfel ar fi trebuit să-i dai pe eventualele ședințele de masaj.

  1. Opțiuni multiple de design și stil

Dacă te-ai hotărât să investești într-un fotoliu ergonomic, vei rămâne uimit de varietatea modelelor existente pe piață. Ar trebui să cauți o piesă care să se potrivească cu designul interior al casei tale. Poți alege între diverse tipuri de tapițerii, de la textile la piele, sau poți alege variante cu motor electric pentru un confort maxim.

Dacă ai ca pasiune lectura sau pur și simplu îți place să stai confortabil să urmărești filmele sau emisiunile preferate la televizor, ai nevoie de o piesă de mobilier versatilă așa cum este un fotoliu de la Homelux pentru a-ți completa în mod armonios aspectul interior al livingului casei tale.

În concluzie, achiziția unui fotoliu, și mai ales a unui model ergonomic, este un pas important în sporirea gradului de confort pe care îl oferă căminul tău.

Sursa foto: shutterstock.com

 

Articolul 3 motive IMPORTANTE pentru a alege un fotoliu ergonomic pentru livingul tău apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*