400 de sportivi din 36 de țări, windsurfing pe Lacul Silvaplana: VIDEO. Mondiale, europene…

Cei mai competitivi practicanți ai surfului s-au întrecut vara aceasta în Elveția în reuniunea anuală ”Engadinwind”, pe apele Lacului Silvaplana, găzduind mai multe concursuri internaționale precum Campionatele Mondiale în stilul liber și Formula Foil, Campionatul European iQ Foil sau Pro Tour-ul Tow-In Freestyle European. Imagini…

foto @ Engadinwind 2020

Engadinwind 2020 a fost inaugurat pe apele lacului țării alpine de cursa demonstrativă iQ Foil, campionul mondial olandez al clasei olimpice, Kiran Badloe, cucerind prima medalie de aur decernată la ediția din acest an, urmat pe podium de Maciek Rutkowsky (Polonia) și Nico Goyard (Franța). La feminin, triumf tot al celor din Țara Lalelelor, prin Lilian de Geus (NED), campioană mondială a clasei de windsurfing olimpic, urmată de Blanca Alabau (Spania) și sora sa, Marina Alabau, medaliată olimpic cu aur. 

A urmat o premieră, cursele demonstrative ”Wing Foil”, puse în scenă de proaspăt lansata  Asociație Mondială a sporturilor cu pânze GWA. S-a impus elvețianul Balz Müller, din Biel, urmat de compatriotul său Michael Näf și neamțul Henning Nockel.

Primul ”Mondial” al ediției 2020, Formula Foil World Championships. A învins franțuzoaica Hélene Noesmoen, cu 8 puncte (8 victorii), urmată de Maja Dziarnowska (Polonia) și olandeza Lilian De Geus , cu câte 20 de puncte.  

La masculin, triumf al francezului Nicolas Goyard, care, după 10 curse dintre care cele mai bune opt sunt punctate, a totalizat 9 puncte, urmat de Przemyslaw Miarczynski (Polonia) – 32 de puncte și Pierre Mortefon (Franța) – 36p.

A urmat concursul de nivel continental European Freestyle Pro Tour Tow-In, câștigat de francezul în vârstă de 26 de ani Antoine Albert, din Noua Caledonie (FRA), urmat de neamțul în vârstă de 16 ani Lennart Neubauer. ”Bronz” pentru vicecampionul mondial Amado Vriesvijk from Bonair, din Olanda.

În ”Mondialul” Foil Freestyle World Championship, punct de referință al reuniunii nautice, cu 9 competitori și trei sportive, Eva Wyss le-a devansat pe Anina Heimoz și Laura Rudolph. În ziua a doua a competiției în stilul liber, victorie pentru Balz Müller, urmat de Steven Van Broeckhoven (Belgia), Michael Naef (Elveția), Lennart Neubauer (Germania) și Antoine Albert (Franța).

Punct culminant la căderea cotinei, Campionatul European iQ Foil, primă întrecere internațională în noua clasă olimpică de windsurfing și primă ediție continentală. Finală masculină cu 4 concurenți, în frunte la linia de sosire cu Kiran Badloe (Olanda), urmat de Sebastian Koerdel (Germania) și Nicolas Goyard (Franța). Dintre cele 4 finaliste s-a impus Hélene Noesmoen (Franța), urmată pe podium de Isla Watson (Regatul Unit) și Lilian de Geus (Olanda). 

VIDEO

The post 400 de sportivi din 36 de țări, windsurfing pe Lacul Silvaplana: VIDEO. Mondiale, europene… appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*