48 de tone de azotat de amoniu, confiscate de poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Prahova

V. S.

Polițiști de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Prahova au efectuat mai multe controale la societățile care comercializează și utilizează produse pentru protecția plantelor.
La controale, poliţiştii au descoperit, la sediile a două societăți comerciale, circa 48 de tone de îngraşăminte chimice -azotat de amoniu- ambalate în saci de 600 de kg, respectiv 500 de kg fiecare, depozitate necorespunzător în aer liber.
În cele două cazuri, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru nerespectarea obligaţiei de depozitare a produselor de protecţia plantelor numai ambalate şi în locuri protejate.
De asemenea, la o altă societate comercială au fost găsite expuse la vânzare mai multe produse pentru protecția plantelor cu termenele de valabilitate expirate, iar operatorul economic a fost sancționat. Întreaga cantitate de produse chimice a fost indisponibilizată, până la finalizarea cercetărilor, potrivit IPJ Prahova.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*