5 elemente de design care nu trebuie să lipsească dintr-o casă modernă

Casele moderne vin cu o serie de caracteristici noi şi interesante, care fac ca interioarele să se plieze mult mai uşor pe noile cerinţe ale vieţii cotidiene. În sensul acesta, sunt mai multe aspecte ce trebuie bifate pentru ca o locuinţă să fie considerată modernă.

1.  Balustrade din sticlă

Casele moderne cu etaj au scări protejate de o balustradă. Dacă până nu demult o balustradă modernă era realizată din lemn sau din materiale solide cum ar fi betonul, în prezent, tendinţa generală este de a utiliza balustrade din sticlă. Aceste balustrade oferă interiorului mai multă luminozitate, dar şi mai multă siguranţă pentru ca scările mărginite de balustrade din sticlă sunt mult mai practice.

2.  Amenajarea unui living cu scară interioară

Amenajarea unui living cu scară interioară este o idee foarte creativă şi cu siguranţă se încadrează în standardele moderne. O astfel de încăpere asigură acces uşor la etaj, vine cu un design interesant şi creativ şi, în plus, oferă mai multă funcţionalitate spaţiului. Interioarele moderne sunt cele care combină latura practică şi elementele specific decorative pentru a se obţine un interior perfect optimizat.

3.  Metal şi sticlă

Sticla şi metalul sunt două elemente care nu pot lipsi dintr-o locuinţă modernă. Este foarte important de menţionat încă de la început faptul că în lipsa acestor materiale interiorul va fi amenajat într-un stil care duce mai mult spre clasic. Interioarele minimaliste sunt dominate de materiale precum sticla şi metalul şi în plus, noile obiecte de mobilier care includ astfel de materiale sunt mai durabile şi mult mai uşor de întreţinut. Avantajul pe care astfel de piese îl oferă designului general este unul uriaş şi merită cu siguranţă toată atenţia.

Citește și: Tu ți-ai monta balustrade de sticlă la viitoarea casă?

4.  Scări în forme speciale

Scările sunt foarte importante şi este necesar să se ţină cont de mai multe aspecte în momentul în care sunt proiectate. Scările clasice, drepte, pot fi o soluţie însă dacă spaţiul permite, cea mai bună variantă este să se opteze pentru scări în forme speciale, aşa cum sunt cele asimetrice sau cele elicoidale cu caracteristici de design interesante.

5.  Elemente care asigură luminozitatea

Aşa cum s-a spus şi mai sus, interioarele moderne sunt caracterizate de confort şi funcţionalitate. Acesta este motivul pentru care se recomandă includerea sticlei în interior. Balustradele de sticlă joacă în acest sens un rol esenţial pentru simplul fapt că permit luminii să treacă prin ele, fac interiorul mai deschis şi mai practic şi, fiind realizate din sticlă securizată, atunci când au loc mici accidente nu se sparg în cioburi tăioase şi nu generează accidente.

Toate aceste elemente fac ca un interior modern să fie cu adevărat special şi în plus, nici nu sunt greu de obţinut. În prezent, toate soluţiile de pe piaţă ajută la obţinerea unui interior modern şi confortabil, fiind special create pentru noile standarde în materie de amenajări interioare. Pentru instalarea balustradelor se recomandă lucrul cu specialiştii, astfel încât rezultatul final să fie exact cel dorit de întreaga familie.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/people-along-hallway-of-concrete-building-1666667/

Articolul 5 elemente de design care nu trebuie să lipsească dintr-o casă modernă apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*