5 insule de vizitat în Grecia

Apă, mare, soare, mâncare bună și oameni prietenoși, la asta ne duce gândul când auzim de Grecia, cu insulele sale scăldate de soare și apele Mediteranei.

Statul elen are aproximativ 6000 de insule Mare parte sunt mici, doar 53 dintre ele având peste 1000 de locuitori.

Știm cât de dificil este să faci o alegere când ai un număr atât de mare de opțiuni, motiv pentru care am selectat 5 insule pe care nu le trebuie să le ratezi când planifici o vacanta in Grecia:

 

  1. Mykonos

Mykonos face parte din arhipelagul Cicladelor, aflat în sudul Mării Egee. Arhitectura compusă din casele albe pe fundalul albastru al Mediteranei este similară cu cea de pe celalalte insule grecești, însă Mykonos are ceva deosebit.

Mykonos este una dintre insulele mai cosmopolite ale Greciei. Atmosfera vibrantă iese la suprafață mai ales în timpul nopții, cand se dă startul petrecerilor care țin până dimineață. Acesta este și motivul pentru care Mykonos este comparată cu Ibiza sau Tenerife.

Poți ajunge în Mykonos în aproximativ 15 ore cu mașina și feribotul. Poți opta și pentru charter care aterizează acolo doar în timpul verii.

Găsești aici muzee și biserici de vizitat, dar și cea mai populară plajă a insulei, dacă preferi relaxarea –  Paradise Beach.

 

  1. Santorini

Tot în arhipelagul Cicladelor se află și Santorini, o altă insulă grecească renumită în rândul iubitorilor de mare și soare.

Și acolo putem ajunge direct cu avionul, pentru că există aeroport pe insulă, sau cu mașina și feribotul. E bine de știut faptul că drumul cu feribotul durează aproximativ 9 ore dacă e cel clasic, sau 4-5 ore dacă e cel rapid.

Este o plăcere să te plimbi pe străduțele dintre casele albe cu uși albastre din Santorini și să admiri marea de la diferite înălțimi.

Fiind o insulă vulcanică, plajele nu îi sunt pline de nisip fin, dar sunt foarte curate și frumoase.

Un sejur in Santorini de la Filadelfia Turism va fi cu siguranță o experiență de neuitat!

 

  1. Zakynthos

Ne mutăm în vestul Greciei unde găsim insula Zakynthos, celebră pentru broaștele țestoase cu capul pătrat, Caretta-Caretta, pe care le poți admira ocazional într-o excursie pe mare.

La fel ca pe restul insulelor și aici putem ajunge fie direct cu avionul, fie cu mașina și feribotul.

Merită să alegi o excursie de o zi în care să faci înconjurul insulei și să descoperi Grotele Albastre sau celebra epavă de pe plaja Navagio.

Dintre plajele de pe insulă se remarcă Laganas, una dintre cele mai frumoase, unde în anumite perioade vin țestoasele pentru a depune ouă în nisip.

  1. Creta

Cea mai mare dar poate și cea mai cunoscută insulă din Grecia este Creta.

Acolo este recomandat să ajungi cu avionul, care poate ateriza pe unul dintre cele trei aeroporturi. Deoarece insule se află în partea sudică a Greciei, drumul cu mașina și feribotul ar fi foarte lung.

Creta este o combinație interesantă de arhitectură, istorie și natură. Găsim acolo o serie de muzee pentru cei interesați să descopere cultura locală, dar și o mulțime de plaje, unele cu nisip, altele cu pietriș.

Există inclusiv 3 plaje pentru nudiști, destul de izolate.

  1. Rhodos

Găsim Insula Rhodos în apropiere de granița cu Turcia. Asta înseamnă că dacă alegi să vii cu mașina până în Rhodos, e nevoie să treci atât prin Bugaria, cât și prin Turcia, de unde ajungi cu feribotul pe insulă.

De preferat rămâne varianta unui zbor până la Rhodos, care durează între o oră și jumătate pentru zborurile directe și aproximativ 4 ore pentru cele cu escală în Atena.

Insula este destinația ideală pentru pasionații de istorie, deoarece în orașul Rhodos se găsesc o multitudine de muzee și obiective turistice care merită vizitate.

Pentru iubitorii de natură, acvariul de 90 de ani și Muzeul Vieții Marine pot fi o atracție deosebită, iar parcul de distracții este perfect pentru cei mici.

Care este insula ta preferată?

Articolul 5 insule de vizitat în Grecia apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*