5 obiceiuri sănătoase care să-ți îmbunătățească productivitatea la muncă

Fiecare dintre noi dorim să avem un randament cât mai bun la locul de muncă, fie că ne dorim o promovare, o primă consistentă, sau pur și simplu vrem să avem siguranța că nu vom ajunge „pe făraș”, din cauza productivității scăzute.

Pentru a fi cât mai productiv și a putea să faci față cu brio tuturor task-urilor zilnice, e nevoie de mai multe elemente care și îți asigure atât confortul fizic cât și cel psihic pentru a rămâne „în priză” până la sfârșitul programului. Dacă nu ai reușit încă să găsești formula pentru a-ți asigura aceste condiții optime la locul de muncă îți oferim câteva sfaturi care să te ghideze.

Odihnește-te suficient

Nu poți să fii extrem de productiv la birou dacă nu ai dormit suficient în noaptea precedentă sau dacă somnul nu a fost unul odihnitor. De aceea, nu trebuie să pierzi nopțile în timpul săptămânii și să mergi la culcare la ore rezonabile, pentru a prinde cel puțin 7-8 ore de somn. Contează foarte mult și calitatea somnului, așa că ai grijă ca dormitorul să fie bine aerisit, să nu consumi seara cafea, energizante sau alte băuturi care conțin cofeină și care te-ar putea ține treaz, în timp ce vei încerca să adormi.

Nu sări peste masa de prânz

Nu încerca niciodată să câștigi mai mult timp pentru sarcinile pe care le ai, sărind peste pauza de prânz și mâncând ceva la repezeală direct pe birou. Organizează-ți programul astfel încât să îți faci timp pentru a servi masa de prânz, și de fiecare dată mănâncă mâncare gătită. Acest lucru se poate rezolva ușor dacă firma la care lucrezi pune la dispoziția angajaților și o cantină, însă în caz contrar va trebui să găsești o soluție, care poate fi un restaurant aflat în apropiere sau o firmă de catering care face livrări.

Dacă, totuși nu ai reușit timp de mai multe zile să mănânci bine la prânz și ai avut o dietă dezechilibrată, poți apela și la suplimente alimentare, gama produselor Dr. Hart fiind foarte apreciată.

Folosește un scaun ergonomic pentru birou

Dacă ai o activitate sedentară care te ține țintuit multe ore la birou, este extrem de important ca scaunul pe care îl folosești să fie unul ergonomic, special adaptat pentru astfel de activități. Un scaun de birou rigid și tare este total contraindicat, întrucât afectează coloana cauzând și dureri de spate. În acest fel, lipsa de confort își va pune serios amprenta asupra activității tale iar rezultatele se vor vedea în cel mai scurt timp.

Fă mișcare în fiecare zi

Mișcarea este, de asemenea, foarte importantă pentru a avea un bun randament la birou, ajutându-te să te menții în formă pe tot parcursul zilei. Dacă programul îți permite iar compania îți pune la dispoziție facilitățile necesare, îți poți rupe o oră din program pentru a merge la sala de sport, ori pentru a juca un baschet sau un tenis de masă cu colegii. În lipsa unui teren sau a unei săli de sport, poți ieși la o scurtă plimbare sau chiar o alergare prin cel mai apropiat parc.

În cazul în care ai mult de lucru, ia o pauză scurtă la fiecare jumătate de oră pentru a face câțiva pași și a te dezmorți.

Nu uita de hidratare

Pentru a te menține apt de muncă, ai nevoie și de o hidratare corespunzătoare, pentru că, în caz contrar, vor apărea probleme care îți vor afecta productivitatea. Deshidratarea duce la lipsa concentrării, oboseală și dureri de cap, simptome pe care nu și le dorește nimeni. Simpla senzație de sete este un prim semn al deshidratării, așa ca nu aștepta să simți nevoia de a bea apă, pentru a te hidrata. Bea cantități mici la intervale regulate, și ține cont că organismul își poate lua cantitatea necesară de apă și alte surse, precum fructele și legumele.

Respectând aceste sfaturi îți vei menține sănătatea, iar acest lucru te va ajuta să dai randamentul maxim la birou. Făcând asta pe termen lung, fii sigur că te vor remarca și șefii, iar răsplata va fi pe măsură.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/h%C3%A2rtie-afaceri-finan%C5%A3e-document-3213924/

Articolul 5 obiceiuri sănătoase care să-ți îmbunătățească productivitatea la muncă apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*