5 scule utile în orice gospodărie

Orice gospodărie va avea nevoie de anumite reparații la un moment dat, așa că este esențial să fii pregătit. Există o serie de scule care nu ar trebui să îți lipsească și pe care le poți folosi pentru orice fel de lucrări uzuale. Află acum care sunt aceste instrumente esențiale pentru a deveni un adevărat meseriaș în propria gospodărie!

Achiziționarea unei serii de scule de mână sau electrice nu reprezintă un lux, ci o necesitate. Acestea sunt foarte utile în momentul în care apar reparații neprevăzute sau în cazul unor lucrări obișnuite de întreținere. Dacă te vei aproviziona cu astfel de scule, vei fi mereu pregătit să rezolvi singur eventualele probleme din gospodăria ta și nu va fi nevoie să apelezi la alții pentru ajutor.

1.Bormașina

O bormașină cu percutie electro-pneumatica este instrumentul ideal pentru a găuri diverse materiale. Aceasta este perfectă pentru materiale precum betonul, dar și lemnul sau metalul. Astfel, fie că dorești să găurești un perete sau execuți lucrări mai complicate, o bormașină va fi întotdeauna de ajutor.

Orice fel de lucrări de găurire pot fi efectuate rapid și eficient, doar printr-o simplă apăsare a unui buton. Pentru a putea lucra cu mai multe materiale, va trebui să te asiguri că ai burghie potrivite pentru fiecare. Bormasinile de la Masif sunt perfecte pentru găurirea suprafețelor tari, precum betonul dur sau chiar și armătura.

2.Ciocanul

Ciocanul este unul dintre acele instrumente indispensabile care vor fi întotdeauna de ajutor și ar trebui să fie prezent în orice trusă de scule. Pentru a putea executa o gamă cât mai largă de lucrări, un ciocan cu două capete este mult mai util. Unul dintre acestea poate fi folosit pentru a bate cuie, iar celălalt pentru scoaterea cuielor vechi din pereți sau bucăți de lemn.

3.Șurubelnița

Cel mai probabil, vei fi nevoit destul de des să desfaci sau să fixezi șuruburi, așa că o trusă de șurubelnițe va fi întotdeauna utilă. Trusa va trebui să conțină șurubelnițe de mai multe dimensiuni și tipuri (drepte și în cruce) pentru a fi potrivite pentru orice fel de șuruburi. Pentru lucrări mai complexe, poți apela și la șurubelnițele electrice.

4.Patentul

Patentul este o sculă universală potrivită pentru o gamă largă de activități. Acesta este potrivit pentru a tăia cabluri și a îndoi sau a presa materiale mai greu de manevrat, precum sârma. De asemenea, în cazul șuruburilor greu de deșurubat, un patent poate fi util atunci cand nu ai la dispozitie o cheie fixa. Pentru siguranța și eficacitatea lucrărilor, alege un patent rezistent, de bună calitate, cu mâner dintr-un material izolator.

5.Cheile

Acestea sunt extrem de utile în cazul lucrărilor simple, pe care le poți efectua fără ajutorul unor profesioniști. Pentru a putea realiza o gamă cât mai largă de operațiuni, este recomandat să alegi o trusă cu chei cu dimensiuni diferite, pentru orice tip de suruburi.

Cheile fixe, de mână sunt folosite pentru fixarea sau schimbarea diferitelor piese și instrumente, dar trusa ta ar trebui să includă și câteva chei hexagonale. Acestea din urma, cunoscute și sub numele de imbus, sunt extraordinar de utile pentru fixarea pieselor de mici dimensiuni, care de obicei sunt mai greu de manevrat cu alte scule.

Pentru a putea să realizezi singur diferite lucrări în gospodărie, este nevoie să ai o trusă de scule în casa ta. Aceasta ar trebui să conțină câteva instrumente simple și ușor de folosit, care sunt utile atunci când te confrunți cu reparații neprevăzute sau pur și simplu vrei să efectuezi câteva lucrări simple de întreținere.

Articolul 5 scule utile în orice gospodărie apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*