5 sfaturi de stil pentru bărbați

Nu mai este un secret că tot mai mulți dintre bărbați sunt interesați de modul în care arată. Astfel, reprezentanții sexului tare acordă o atenție deosebită vestimentației și își doresc să țin pasul cu cele mai recente tendințe din modă. Indiferent de schimbările care apar, însă, în acest domeniu, există anumite principii și reguli de stil care înving proba timpului.

Dincolo de vârstă, statut social sau financiar, stilul este o chestiune care ține deopotrivă de personalitatea fiecăruia dintre noi, dar și de cunoștințele de fashion dobândite de-a lungul timpului. Ești un bărbat preocupat de aspectul tău fizic și îți studiezi atent fiecare apariție? Iată câteva secrete pe care (poate) nu le știai!

1. Îmbracă-te potrivit vârstei

Unul dintre sfaturi pe care îl oferă chiar designerii brandului Dolce&Gabbana este să te îmbraci în concordanță cu vârsta pe care o ai. Astfel, dacă în jurul vârstei de 2 de ani vei arăta senzațional purtând o pereche de jeanși cu tăieturi sau prespălați, ar trebui să uiți de astfel de elemente de vetimentație pe măsură ce înaintezi în vârstă. Mai precis, nonconformismul trebuie să se estompeze în favoarea rafinamentului.

2. Investește în itemuri de calitate

În prezent, marile magazine pun la dispoziție o varietate impresionantă de haine, pantofi și accesorii pentru bărbați, lucru care te poate pune în dificultate atunci când trebuie să alegi cele mai potrivite itemuri pentru tine. Foarte important este să mizezi întotdeauna pe articole vestimentare de calitate, chiar dacă achiziționarea lor implică, deseori, costuri semnificative. De pildă, dacă ești în căutarea unor pantofi de calitate superioară, trebuie să descoperi noua colecție Hogan pentru bărbați.

3. Probează hainele înainte să le cumperi

Dacă vrei să îți cumperi un articol vestimentar nou, încearcă să probezi cât mai multe modele. Nu de puține ori, o piesă de îmbrăcăminte care te-a atras și care arată senzațional, pur și simplu nu ți se potrivește. Cel mai indicat este să experimentezi diverse ținute și să faci cele mai bune alegeri abia după ce le-ai probat. Dacă ești adeptul shoppingului online, asigură-te că vei comanda doar de pe acele site-uri care permit returul produselor de vestimentație.

4. Urmează tendințele doar dacă te avantajează

Tendințele îți pot servi drept inspirație pentru ținutele tale, însă nu le urma orbește decât în cazul în care ți se potrivesc. De multe ori, este mai sigur să adopți o linie clasică, cu mici influențe moderne, decât să abordezi ținute ”la modă”, dar care te-ar pune într-o lumină nefavorabilă din cauză că nu te avantajează.

5. Creează-ți o garderobă capsulă

O garderobă capsulă este asul din mânecă al oricărui bărbat care își dorește să fie bine îmbrăcat indiferent de ocazie. Simplitatea este, întotdeauna, un pariu sigur, de aceea ai grijă ca din garderoba ta să nu lipsească elemente vestimentare de bază, cum ar fi jeanșii și tricourile uni. Chiar și atunci când ești pe grabă și nu ai timp să îți studiezi ținuta, garderoba capsulă este soluția.

Poți învăța să te îmbraci corect indiferent de vârstă. Niciodată nu este prea târziu pentru a-ți defini stilul vestimentar și pentru a-ți îmbunătăți aparițiile.

Articolul 5 sfaturi de stil pentru bărbați apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*