666 – număr malefic de care ar trebui să ne temem? Vezi semnificațiile ascunse ale acestui simbol numeric

666 – număr malefic de care ar trebui să ne temem? Vezi semnificațiile ascunse ale acestui simbol numeric
666 - număr malefic de care ar trebui să ne temem? Semnificațiile ascunse ale acestui simbol numeric

Legendarul și temutul număr 666, asociat cu Satan, căruia i s-au atribuit de-a lungul timpului multiple înțelesuri, de la întruparea anticristului până la influențele extraterestre, a fost decriptat de către cercetători.

Semnificația fatidică a numărului își are originea în Vechiul Testament, care relatează încercarea nefericită a lui Satan de a înfiera Isarelul, încă din perioada patriarhală toată, printr-un om, care la faza de trib spre naţiune a numărat exact 666 de oameni, nici unul în plus, nici unul în minus.

O altă referire la numărul 666, aparținând Bibliei, dar și religiilor pagâne, vizează începuturile lumii, când 66 de duhuri s-au alăturat altor 4 duhuri necurate – 3 prezente în lume, celelalt prezent din umbră, cunoscut ca anticrist. Aceste 66 de duhuri însumate celorlalte 4 reprezintă numărul națiilor de pe pământ. „Toata lumea zace în cel rău ” spunea Iisus şi nu greşea. Toate naţiunile sunt posedate, blocate, captive şi separate unele de altele de la episodul biblic al Turnului Babel.

În cultura populară modernă, 666 întruchipează imperfecțiunea dusă la extrem până la porțile răului. „Cifra 7 (simbolul perfecţiunii) minus 1 (simbolul imperfecţiunii), reprezentată de trei ori: 666. Acest număr îl poate desemna pe omul total imperfect, pe cel care întruchipează tot ce este mai rău. Prin urmare, am înţelege că 666 este, de fapt, simbolul anticristului, al celui ce se opune sau se împotriveşte, deliberat, lui Hristos”, afirmă preoții care au studiat semnificația acestui număr.

Experţii în numerologie de la Numberphile, care au decriptat numărul 666 susțin că aceasta nu are proprietăţi matematice remarcabile, însă dacă studiem trecutul său putem afla detalii fascinante referitoare la modul în care Biblia a fost scrisă iniţial. Din câte se pare, cea mai evidentă dovadă este prezenţa numărului în Cartea Apocalipsei. Aici, numărul este utilizat ca şi cod, într-un mod destul de evident. În capitolul 13 din Cartea Apocalipsei este menţionată următoarea frază: ,,Lăsaţi-l pe cel care înţelege să identifice semnificaţia numărului fiarei, căci el este, de fapt, numărul unui om. Numărul lui este 666″.

Studiind textul original, cercetătorii au observat că, în acest pasaj, ,,literele” 666 sunt, de fapt, scrise în ebraică. Dacă vom traduce semnificaţia acestora, vom afla că ele se citesc ,,Neron Kesar”, adică ,,Nero Caesar” sau Nero, împărat roman care a torturat şi executat sute de creştini. Sursa notează că 666 ar fi transcrierea în cifre a numelui lui Nero, însă nu precizează algoritmul prin care autorii Bibliei au ajuns la această scriere.

Adepţii teoriei conspiraţiei spun că şi ruleta ar fi un joc al diavolului, deoarece suma tuturor numerelor de pe ea, de la 1 la 36, ar fi tocmai 666.sursa

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*