7 Activități pentru a-i ține pe cei mici ocupați în timp ce părinții lucrează

Nu este vreun secret că lucratul de acasă sau, pur și simplu, desfășurarea activităților zilnice cu un copil în preajmă este o provocare. Indiferent că ai o teleconferință sau încerci să te concentrezi la ceva anume, cel mic îți poate distrage cu ușurință atenția.

Dar, dacă ai o listă de activități care nu necesită un părinte pentru a-l ține pe cel mic ocupat, vei putea să-ți vezi de treaba.

Există o mulțime de idei care nu presupun implicarea adulților și nici vreun echipament special, lucrurile casnice fiind suficiente. Nu durează nici mult să le pui la punct, ceea ce înseamnă că oricând ai nevoie de timp, poți pregăti repede o activitate pentru copil.

7 activități pentru copii pentru când părinții sunt ocupați

Sfat: ia în considerare mutarea mobilei dintr-o cameră pe marginile acesteia, pentru a face loc pentru cel mic să se desfășoare.

 

  • Spălatul jucăriilor: umple o chiuveta, o cutie de plastic sau un bol cu apă. Ai grijă să pui lângă prosoape și jucării pe care copilul le poate spăla (cele cu piese electronice ar trebui ascunse). Dă-i mașinuțe, animăluțe de plastic și altele asemenea și lasă-l pe cel mic să le curețe.

 

 

  • De-a îmbrăcatul: Umple o cutie cu pălării, șosete, rochii, genți, pantofi, ochelari de plastic, bijuterii, un celular vechi, jachete și lasă-l pe cel mic să se joace și să creeze propriile ținute. Ai grijă ca articolele să nu fie dintre cele cu care s-ar putea răni sau îneca, cum ar fi mărgelele sau eșarfele.

 

 

  • Covor cu drumuri: Dacă deții deja o mochetă pe care sunt desenate drumuri și străzi, pregătește mașinuțe, tractorașe și avioane. Celor mici le place sa-și creeze propriile trasee. Dacă nu ai un astfel de covor, poți crea unul cu ajutorul benzii adezive. Ai grijă să o tragi în direcții diferite, chiar și peste anumite obiecte – cutii, scaune, fotolii. 

 

 

  • Camping în casă: Instalează un cort în cameră și așază în el mai multe obiecte cu care să se joace. Pentru confort, pune în interior perne, pături, pregătește câteva gustări, stinge lumina și dă-i o lanternă pentru a face animăluțe în umbră. Poți intra pe site dacă vrei să alegi și câteva cărți pentru copii și, imediat ce termini munca, să te alături celui mic și să citiți împreună poveștile.

 

 

  • Artă cu creionul: Adună mai multe obiecte precum frunze, monede, bucăți plate de lego, nasturi, mai multe coli albe și creioane ceramice. Arată-i apoi celui mic cum să pună o foaie peste unul dintre obiecte și să dea cu creionul peste. Va fi fascinat să vadă cum se transferă modelul pe hârtie. Dă-i şi câteva planşe de colorat pentru a-l ţine ocupat mai mult timp.

 

 

  • Piscină cu bile: Cel mai probabil nu ai una acasă, dar o poți crea. Ia o piscină de copii gonflabilă și umple-o cu ce ai la îndemână, mingi, jucării de pluș sau de cauciuc.

 

 

  • Bijuterii din cereale: Pune cereale în formă de O într-un bol și arată-i celui mic cum să le înșire pe o bucată de ață sau gută. Dacă vrei să-l ții ocupat mai mult timp, pune-i la îndemână și acuarele pentru a le picta în diferite culori înainte. 

 

Să adaptezi programul în funcție de „colegii” foarte tineri este cu adevărat o provocare, dar dacă ai câteva activități pregătite, pe care să le facă în timp ce lucrezi, vor exista beneficii pentru ambele părți.

Sursa foto: unsplash.com

Articolul 7 Activități pentru a-i ține pe cei mici ocupați în timp ce părinții lucrează apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*