7 ani

Ianuarie pare a fi o lună mai „ciudată” pentru suflarea fotbalistică prahoveană. Au trecut doar câteva săptămâni de când a fost comemorat Mihai Ionescu, fostul portar de glorie al Petrolului şi fost preşedinte al AJF, apoi a venit decesul lui Paul Roşală, un simbol al activităţii fotbalistice judeţene.
Apoi, ieri s-au împlinit şi 7 ani de la trecerea în nefiinţă a celui care a fost Bujorel Mocanu, un alt fotbalist emblematic al unei „generaţii de petrolişti” (11 ani în Liga I în tricoul Petrolului, 222 de meciuri în Divizia A).
”Lumea” pe care a părăsit-o la doar 48 de ani îşi mai aduce aminte de el, în statistici, şi, în povestirile prietenilor, colegilor, câţiva dintre aceştia ţinând să-i aprindă o lumânare, sâmbătă, când au participat la parastasul de 7 ani al acestuia.
Tot sâmbătă, la Sala „Olimpia”, un alt jucător emblematic al „lupilor”, Constantin Tabarcea, a fost şi el evocat într-o competiţie juvenilă, şi poate că nu este timpul trecut ca să fie cinstită într-un fel şi memoria lui Bujorel Mocanu.
Lumea este însă, de prea multe ori, din păcate, prea grăbită, nebună, ciudată, dură, pentru a mai avea „timp” şi pentru un gând bun îndreptat către cei trecuţi în nefiinţă.
Bujorel Mocanu merită un astfel de gând!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*