7 lucruri pe care probabil nu le știați despre saltele

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, probabil că nu vă gândiți la saltelele dvs. foarte des. Totuși, cu toții știm că saltelele sunt destul de uimitoare. Având în vedere acest lucru, iată 7 lucruri distractive, fascinante și interesante despre saltele pe care, cel mai probabil, nu le știați.

Originea saltelei

Cuvântul „saltea” are origini arabe. Cuvântul rădăcină al saltelei înseamnă „a arunca ceva în jos”, referindu-se la practica obișnuită de atunci de a dormi pe perne pe podea. Cuvântul a fost adus cel mai probabil în Europa de cruciați. Saltelele antice erau umplute cu stuf, fân sau lână, iar romanii au început să le umple cu pene.

Saltele cu frânghii

Înaintea arcurilor, oamenii își ridicau saltelele cu frânghii. Acest lucru a avut loc cu secole în urmă, când arcurile nu erau încă inventate, iar saltelele erau susținute pe rame de lemn de frânghii împletite. Oamenii trebuiau să își strângă în mod constant frânghiile saltelei; în caz contrar, saltelele lor se lăsau. În plus, ridicarea saltelelor de pe sol a redus foarte mult numărul de dăunători și rozătoare care le invadau spațiile de dormit.

Cea mai fermă saltea nu este întotdeauna mai bună pentru spate

Un mit foarte comun care a fost răspândit în industria saltelelor de prea mult timp este acela că un anumit nivel de confort este mai bun pentru dvs. decât altul. Nu este neapărat adevărat că mai ferm este mai bine. Ceea ce aveți nevoie pentru o noapte bună de somn este o saltea cu susținere, iar acest suport poate fi găsit la toate nivelurile de confort. Puteți alege dintre saltele moi, saltele Previ ortopedice sau saltele cu fermitate ridicată – ideea este de a o găsi pe cea mai potrivită pentru nevoile dvs. unice de somn.

Este ilegal să cumpărați o saltea duminică

Este ilegal să cumpărați o saltea duminica în statul Washington din SUA. Toată lumea știe că weekendurile sunt zile convenabile pentru cumpărături de saltele. Cu toate acestea, în statul Washington, este încă ilegal să vindeți sau să cumpărați o saltea duminică. Din fericire, legea nu este aplicată strict.

Orice saltea trebuie să fie ignifugă

Cu ani în urmă, au existat multe incendii provocate de lumânări, țigări neglijate și alte pericole din dormitor. Din 2007, fiecare saltea trebuie să respecte regulile de inflamabilitate. Aceasta înseamnă, în esență, că toate saltelele trebuie să reziste până la 30 de secunde de flacără deschisă. Nu testați asta acasă!

Salteaua copilului dumneavoastră contează foarte mult

La fel ca și pentru adulți, a avea o saltea confortabilă și cu susținere bună joacă un rol important pentru ca copiii să obțină tipul de somn profund și reparator de care au nevoie. Unele dintre beneficiile unui somn regulat de calitate pentru copii includ îmbunătățirea comportamentului lor, ajutându-i să se concentreze la școală și să aibă o greutate sănătoasă.

Unii experți nu vor să vă faceți patul

Deși o saltea îngrijită vă face camera să arate mai bine, un studiu de la Universitatea Kingston a constatat că un pat nefăcut ar putea fi puțin mai sănătos. Gândul din spatele acestuia este că, atunci când vă faceți patul și acoperiți salteaua cu o cuvertură, transpirația și umezeala sunt prinse și creează mediul ideal pentru acarienii de praf. Lăsând cearceafurile expuse la aer și la lumina soarelui, acestea usucă mediul, ceea ce ajută la distrugerea acarienilor.

Desigur, un lucru pe care probabil l-ați știut deja despre saltele este că cel mai bun loc pentru a achiziționa o saltea este online. Există mii de saltele din care puteți alege. Dincolo de mărimea și marca saltelei dvs., puteți alege efectiv cum se va simți noul pat. De la saltele ferme, foarte ferme, moi, cu spumă de memorie și perne. Alegerea saltelei care este potrivită pentru dvs. este o decizie importantă. De aceea, ar trebui să încercați cât de multe opțiuni de confort, mărci și stiluri aveți nevoie, pentru a vă simți că faceți o alegere cu adevărat inteligentă.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*