7 sfaturi pentru cum să vă alegeți perdelele

Ați terminat de cumpărat mobilierul, dulapurile și dulapurile de bucătărie pentru casa dvs.? Mai există un element al decorului casei pe care pur și simplu nu îl puteți ignora – perdelele. Sunt una dintre acele piese cruciale de decor care pot da tonul camerei. De la ușoare și simple la substanțiale și ornamentale, de la culori solide la imprimeuri, de la țesături transparente la textile grele opace – posibilitățile sunt infinite.

Cu varietatea de opțiuni pentru galerii, țesături și accesorii disponibile, alegerea perdelelor potrivite poate fi destul de dificilă. Iată câteva sfaturi rapide despre cum să alegeți perdelele care vi se potrivesc.

 1: Diferența dintre perdele și draperii

Primul pas pentru a afla cum să alegeți perdelele este să vă dați seama de ce are camera dvs. nevoie. Adesea, proprietarii aleg perdele, draperii sau jaluzele fără să știe diferența dintre ele. Procedând astfel, aceste tratamente pentru ferestre pot interfera cu cantitatea de lumină solară pe care ar trebui să o primească camera dvs.

 

Perdelele sunt panouri din țesături din materiale ușoare și atârnă de galeriile pentru perdele. Acestea sunt utilizate în principal în scopuri de confidențialitate, făcându-le perfecte pentru camere de zi, în timp ce draperiile sunt fabricate din materiale mai groase care sunt făcute pentru a bloca lumina soarelui, făcându-le ideale pentru dormitoare. Desigur că, în funcție de preferințele și gusturile dvs., puteți achiziționa și o perdea de dormitor sau o draperie pentru camera de zi.

 2: Alegeți materialul potrivit

Materialul joacă un rol esențial în aspectul perdelelor și, în consecință, în aspectul camerei. De la dantelă pură până la bumbac ușor, brocarturi cu greutate medie până la catifea, opțiunile dvs. sunt nelimitate. Cei doi factori pe care ar trebui să-i luați în considerare atunci când vă alegeți materialul sunt:

  • Cantitatea de lumină solară pe care doriți să o lăsați să intre în cameră
  • Starea de spirit și decorul camerei dvs. De exemplu, țesăturile mai grele se potrivesc încăperilor mai tradiționale, în timp ce țesăturile transparente funcționează cel mai bine în încăperile mai minimaliste.

Fiecare țesătură se așează diferit și, prin urmare, va arăta diferit atunci când este pliată și trasă înapoi.

 3: Alegerea culorii poate face diferența

Culoarea perdelelor dvs. ar trebui să fie în mod ideal sincronizată cu restul mobilierului. Puteți alege fie perdele care se potrivesc cu decorul, fie contrastează cu acesta. Pentru un aspect plăcut, alegeți perdele într-o culoare care să completeze nuanța pereților dvs. Alternativ, dacă doriți ca culorile perdelelor să fie în centrul atenției, alegeți o nuanță care să contrasteze cu mobilierul și pereții.

 4: Alegerea între imprimeuri și culori solide

Pentru a face această alegere, trebuie să vă uitați la restul decorului. Dacă toate celelalte piese de mobilier din cameră au o culoare solidă, perdelele imprimate pot fi o alegere bună. Opusul este valabil și el. Un lucru de reținut este că imprimeurile adaugă greutate vizuală oricărui element. Prin urmare, o modalitate de a lucra cu perdelele imprimate este de a le împerechea cu mobilier de culoare solidă, accesorizat cu perne, covoare și alte elemente imprimate. Puteți folosi imprimeuri ciudate și modele geometrice cu spațiu în stil contemporan, în timp ce imprimeurile florale s-ar potrivi decorului clasic și tradițional.

 5: Selectarea lungimii ideale

Perdelele care cad exact la nivelul podelei sunt la modă. Pentru un aspect mai dramatic, puteți opta pentru o înălțime a perdelelor care este mai lungă cu câțiva centimetri, astfel încât acestea să se adune pe podea.

 6: Măsurarea lățimii

Lățimea ideală a perdelelor depinde de lățimea geamului sau ușii. O modalitate de a ajunge la lățimea ideală este măsurarea cadrului și multiplicarea acestuia cu un factor de 2 / 2,5. Țesătura suplimentară ajută la realizarea aspectului adunat pe părți, atunci când perdelele sunt trase înapoi.

 7: Accesoriile pentru perdele

Garniturile și accesoriile pentru perdele variază de la magneți și accesorii de prindere până la șine ornamentale fixate pe perete deasupra perdelelor. Garniturile și accesoriile pot fi folosite pentru a adăuga bogăție și grandoare, dacă sunt utilizate alături de perdele simple, de bun gust.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*