8 SITUAȚII DE URGENȚĂ

Pompierii maramureșeni au intervenit în 8 situații de urgență în intervalul 25-28.08.2017.

Vineri, 25.08., pompierii sigheteni au fost solicitați să intervină în localitatea Desești pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în încăperea unei locuințe. Flăcările au distrus obiecte de mobilier, geamuri și o ușă. De asemenea, în urma incendiului s-au degradat zugrăveala și instalația electrică din încăpere. Tot vineri, pompierii din cadrul Gărzii Fărcașa au intervenit alături de SVSU Ulmeni, în localitatea Someș Uileac unde o șură a fost cuprinsă de flăcări. Flăcările au mistuit circa 150 de metri pătrați din acoperișul șurii, 12 baloți de fân și 2 pereți de lemn.

Sâmbătă, 26.08., pompierii vișeuani, împreună cu pompierii voluntari din Poienile de Sub Munte, au lichidat un incendiu izbucnit la un mijloc de transport. Incendiul a distrus bordul mașinii și o parte din compartimentul motor. Militarii băimăreni au lichidat un incendiu în localitatea Șișești, unde o magazie a fost cuprinsă de flăcări.  Pentru lichidarea incendiului , în urma căruia au ars 40 de metri pătrați de acoperiș din lemn și circa 2 metri cubi de lemn de foc, au dat o mână de ajutor și pompierii voluntari din localitate.

Duminică, 27.08., pompierii Detașamentului ” Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare au fost solicitați, tot în Șișești, pentru a lichida un incendiu izbucnit la podul unei case. Datorită promptitudinii pompierilor, a ars doar 1 metru pătrat din acoperișul de lemn al casei. Pe strada Culturii din municipiul Baia Mare, pompierii băimăreni au lichidat un incendiu izbucnit la subsolul unei clădiri. Au ars diverse obiecte de mobilier și deșeuri de materiale textile și plastice. Pompierii din cadrul Pichetului Târgu Lăpuș au avut parte de 2 intervenții în localitățile Cupșeni și Dămăcușeni. În Dămăcușeni au lichidat un incendiu izbucnit la o șură, unde au ars circa 25 de tone de fân și 70 de metri pătrați din acoperișul de lemn al șurii, iar în Cupșeni au lichidat un incendiu la acoperișul unei locuințe. Focul a distrus circa 120 de metri pătrați de acoperiș din lemn, mobilier și aparatură electrocasnică.

Personalul S.M.U.R.D. Maramureș a intervenit pentru acordarea primului ajutor la 66 de urgențe medicale, după cum urmează: S.M.U.R.D. Baia Mare 26 de cazuri, Fărcașa1, Bogdan Vodă 17, Vișeu de Sus 4, Borșa 7, Cavnic 8 și Târgu Lăpuș 3 cazuri.

Foto: Arhiva

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*