83 de elevi prahoveni au ratat prima probă a Bac-ului de toamnă!

N. D.

Nu se știe din ce cauză, însă, în Prahova, un număr neașeptat de mare de candidați nu s-au prezentat la prima probă – de Limba și literatura română – a Bacalaureatului de toamnă. Este posibil ca motivul să fie faptul că au considerat nu s-au pregătit suficient de mult, având în vedere că, oficial, s-a anunțat că nu au existat candidați cu temperatura peste 37,3 ̊grade C, în izolare la domiciliu, spitalizați ori carantinați, din cauza îmbolnăvirii cu noul coronavirus, deci cauzele medicale se exclud! Potrivit informațiilor comunicate de către Inspectoratul Școlar Județean Prahova, ieri, la debutul examenului de maturitate din sesiunea august-septembrie 2020, ar fi trebuit să participe 288 de candidați, dar 83 dintre aceștia nu s-au prezentat. Mai mult decât atât, unul dintre elevi a și încercat să copieze, astfel că a fost eliminat pentru fraudă și tentativă de fraudă, iar acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Următoarele examene vor avea loc pe 25 august – proba obligatorie a profilului, și 26 august – proba la alegere a profilului și specializării.
”Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, a mai anunțat, ieri, inspectoratul școlar. Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.
La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*