86% dintre români consideră că standardele europene de tratament sunt inaccesibile în România

Sănătatea trebuie să fie o prioritate pe agenda publică – este opinia a 99% dintre românii din mediul urban și scopul campaniei „Votez pentru Sănătate”, care își propune să genereze o schimbare concretă în sistemul românesc. De asemenea, 86% dintre români consideră că standardele europene de tratament sunt inaccesibile în acest moment în România, iar 97% dintre români cred că sănătatea ar trebui să primească o finanțare mai mare din partea Guvernului.
74% dintre români cred că majoritatea măsurilor propuse în domeniul sănătății în ultimii 3 ani nu au fost implementate și aproximativ 65% nu simt o schimbare în bine în acest domeniu.
Finanțarea, investițiile și lipsa unor dotări moderne sunt principalele lipsuri ale sistemului de sănătate, în opinia respondenților.
96% dintre aceștia au declarat că au interacționat în ultimii 3 ani cu sistemul de românesc de sănătate, însă doar 38% s-au declarat mulțumiți de ultima interacțiune.
Principalele aspecte care îi afectează pe pacienții români sunt calitatea slabă a îngrijirilor medicale, numărul insuficient de medici, lipsa unei viziuni pe termen lung privind sănătatea și accesul limitat la medicamente noi, potrivit aceluiași studiu.
Pentru 78% dintre respondenți, a avea acces la îngrijire și medicamente este un lucru foarte important, însă dintre cei care au primit o reţetă de medicamente noi, 4 din 10 au avut dificultăți în a găsi tratamentul de care aveau nevoie.
„Votez pentru Sănătate” este o campanie de informare și implicare publică, lansată în octombrie 2016, la iniţiativa Coaliţiei „Votez pentru Sănătate”, care își propune să facă din sănătate o prioritate pe agenda publică și să genereze o schimbare concretă în sistemul de sănătate.
Peste 20 de entități și instituții s-au alăturat până în prezent Coaliției: asociații profesionale, societăți medicale, asociații de pacienți, companii private, experți în diverse domenii, lista entităților care vor să se alăture fiind deschisă pe toată perioada campaniei.
Cei 19 milioane de români – aparţinători, viitori, foști sau actuali pacienți – se pot alătura campaniei, votând pe site-ul www.votezpentrusanatate.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*