A 12-a testare pentru COVID – trecută cu bine pentru utiști, Miculescu s-a negativat și el! Își mai permit arădenii achiziții?

Cu excepția lui Bustea, care va fi menajat pentru o inflamație la nivelul aductorilor, „Bătrâna Doamnă” nu va avea probleme suplimentare de lot la meciul de duminică, cu Poli Iași. Dintre jucătorii care au început sezonul în Liga 1, toți sunt negativi la cel de-al 12-lea test pentru coronavirus, însă și dintre cei juniori infectați în urmă cu aproape o lună s-a mai negativat unul.

Este vorba despre David Miculescu, primul utist ieșit pozitiv pe 11 august, cu simptome specifice. Au urmat zile grele pentru „decarul” arădenilor, care stat internat în spital, la Timișoara, nu mai puțin de zece zile. Acum, Miculescu este din nou sănătos și se va putea alătura lotului de mâine. Din păcate, Isac și Oroian au teste neconcludente și vor rămâne în afara  grupului.

Conform protocolului, UTA putea evolua cu ieșenii lui Pancu și fără să se testeze, dar cum a 14-a zi se făcea exact duminică, „oficialii” arădenilor au decis să anticipeze cu câteva zile „tamponul”. „Vă dați seama că am ceva emoții, când văd și ceea ce s-a întâmplat la FCSB cu atâtea cazuri. Situația asta poate apărea oricând, la orice echipă. Noi trebuie să conștientizăm acest risc și atunci eu, ca antrenor, trebuie să gândesc o strategie.  Bineînțeles, nu ne putem permite un lot de 30 și ceva de jucători, dar e important să nu rămânem descoperiți în absolut niciun fel de situație”, spunea la orele amiezii Laszlo Balint, când nu aflase rezultatele celei de-a 12-a testări.

Când a venit vorba despre lot și eventualele întăriri, Alexandru Meszar a ajuns să vorbească și despre bugetul de salarii lunar al UTA-ei. „Până în 5 octombrie orice se poate întâmpla. Să nu uităm că noi am făcut achiziții și datorită acestei situații medicale din țară, de la Arad și chiar de la club. Doamne ferește, se poate întâmpla orice și trebuie să avem un lot bun și numeric. Așa am ajuns și la un buget lunar de salarii de aproximativ 100 de mii de euro pe lună. Vă spun asta și ca să conștientizăm puțin și ceea ce înseamnă o încasare de 100 sau 200 de mii de euro din abonamente”, a menționat părintele proiectului UTA.

Și Laszlo Balint consideră că „Bătrâna Doamnă” se poate considerat ieșită total de pe piață. „Sunt convins că în cazul în care va apărea o oportunitate foarte bună vom găsi soluții în așa fel încât să nu ne dezechilibrăm. Asta este ideea, adică eu tot timpul mi-am dorit să avem un lot echilibrat pe posturi și numeric și valoric, să avem soluții inclusiv la nivel de jucători sub vârstă. Vedeți ce se poate întâmpla în momentul în care nu ai un lot nu neapărat stufos, dar care să ofere soluții”, a menționat antrenorul arădenilor, referindu-se – bineînțeles – la cele 6 cazuri de COVID, descoperite în rândul juniorilor utiști.

0
0

Articolul A 12-a testare pentru COVID – trecută cu bine pentru utiști, Miculescu s-a negativat și el! Își mai permit arădenii achiziții? apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*