A fost inventată o mască facială alimentată cu baterii ce previne problema aburirii ochelarilor

O companie sud-coreeană a inventat o mască facială cu baterii proiectată pentru a reduce problemele provocate de măştile cu design convenţional, cum ar fi dificultăţile în respiraţie şi aburirea ochelarilor, potrivit Agenţiei Reuters, preluată de Agerpres.
Modelul PuriCare Wearable, lansat de LG Electronics, disponibil într-o singură mărime şi care cântăreşte cât o pereche de ochelari de schi este prevăzut cu două ventilatoare şi filtre de aer pentru particule cu un randament ridicat, ce purifică atât aerul inspirat, cât şi cel expirat.
În contextul în care autorităţile îndeamnă populaţia să folosească măşti faciale pentru a preveni transmiterea coronavirusului, producătorii şi-au concentrat eforturile pentru a face ca un astfel de echipament să fie mai confortabil fără a face compromisuri în ceea ce priveşte siguranţa.
Printre problemele cu care se confruntă persoanele care poartă mască se numără dificultăţi respiratorii şi aburirea ochelarilor, în momentul în care respiraţia caldă iese prin partea superioară a măştii spre regiunea ochilor.
”Respiraţia este cea mai mare preocupare atunci când vine vorba de purtarea unei măşti faciale, iar măştile de unică folosinţă au un impact uriaş asupra mediului”, a declarat pentru Reuters Choi Yoon-hee, un înalt funcţionar în cadrul echipei LG Electronics de producţie a soluţiilor pentru purificarea aerului.
Masca este însoţită de o casetă care încarcă bateria şi dezinfectează echipamentul cu ajutorul luminii ultraviolete.
Dispozitivul va fi disponibil în cel de-al patrulea trimestru pe anumite pieţe. LG nu a stabilit încă preţul măştii.
Potrivit producătorului, masca are o autonomie a bateriei de aproape opt ore atunci când este setată pentru consum redus şi de două ore la funcţionare intensă.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*