A fost semnat contractul de finanţare privind restaurarea casei compozitorului Paul Constantinescu

V. S.

Casa compozitorului Paul Constantinescu, aflată în zona centrală a municipiului Ploiești, va fi restaurată, după ce reprezentanții Consiliului Județean Prahova au reușit să semneze contractul de finanțare prin programul RO – Cultura (Antreprenoriat cultural, patrimoniu cultural și schimb cultural).
Joi a avut loc semnarea contractului, după ce, la finalul anului 2019, Consiliul Județean Prahova a depus spre finanțare proiectul pentru restaurarea Casei memoriale ,,Paul Constantinescu” din Ploiești.
Proiectul implementat de Consiliul Județean Prahova, în parteneriat cu două organizații non-profit, una din România – ,,Remember Enescu” și una din Norvegia – ,,International Voice of Justice”, are o valoare totală de 10.601.295,51 lei și are ca obiective restaurarea și valorificarea casei memoriale a compozitorului prahovean, precum și promovarea creației muzicale a acestuia. După implementarea proiectului și redarea funcționalității Casei memoriale Paul Constantinescu, publicul larg va avea acces la manifestările și activitățile cultural-muzicale ce vor fi găzduite aici.
În prezent, clădirea se află într-o stare avansată de degradare, în special fațada, fiind nevoie de intervenții urgente.
Perioada de execuție a lucrărilor pentru consolidarea clădirii muzeului este de 16 luni, iar durata de implementare a proiectului este 36 de luni, începând cu 1 octombrie 2020. Finanțarea nerambursabilă este de 7,8 milioane de lei, iar contribuția de la bugetul județului Prahova este de 2,8 milioane de lei.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*