A început vaccinarea împotriva noului coronavirus și a copiilor de peste 12 ani

La sfârșitul acestei săptămâni, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești se va desfăşura Maratonul rapel anti-Covid-19

 

N. Dumitrescu

În cadrul campaniei de vaccinare anti Covid-19, în România a fost introdusă o nouă categorie de persoane în vederea administrării serului. Astfel, potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Prahova, începând de ieri, 2 iunie, în toate centrele de vaccinare cu produsul Pfizer se asigură și vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 12 ani. Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă, fiind obligatorie acordarea consimțământului de către părinți sau de către tutorele legal, vaccinul autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani și peste fiind Comirnaty produs de BioNTech Pfizer.
Menționăm faptul că, în Prahova, vaccinarea tinerilor a demarat chiar de la începutul acestei săptămâni, în cadrul Maratonului Vaccinării Adolescenților desfășurat la Ploiești, la inițiativa autorităților locale, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în perioada 31 mai -1 Iunie, când au fost vaccinați 35 de copii. Pe de altă parte, Primăria Ploiești a mai anunțat că va da startul și unui alt maraton, cel al administrării rapelului anti-Covid-19, acțiune care se va desfășura pe Stadionul “Ilie Oană” Ploiești, începând de vineri, 4 iunie a.c., ora 12.00, și până duminică, 6 iunie a.c., ora 20.00. La acest eveniment, pentru rapel sunt așteptate persoanele cărora le-a fost administrată prima doză de vaccin în cadrul acțiunii din perioada 14 – 16 mai, realizată tot la stadionul ploieștean. Programul evenimentului va fi non- stop, implicit pe timpul nopții, urmând să fie imunizate, în baza cărții de identitate, persoanele care necesită doza rapel a vaccinului Pfizer. De adăugat faptul că, în momentul de față, la nivelul județului Prahova sunt funcționale 32 de centre de vaccinare, ultimul fiind deschis chiar pe 1 Iunie. Este vorba despre Centrul de vaccinare din incinta Centrului Cultural “Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, cu program de funcționare de luni până duminică, în intervalul orar 08:00-20:00, vaccinul folosit pentru imunizare fiind cel produs de compania Pfizer. Și în centrul de aici, administrarea serului anti Covid-19 poate fi posibilă atât prin programare pe platformă, cât și prin prezentare directă cu actul de identitate.
Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până pe data 1 Iunie a.c., ora 21:30, în județul Prahova au ajuns 357.547 doze de vaccin anti SARS-CoV-2, dintre care 281.277 doze Pfizer/BioNTech, 39.620 produse de compania Moderna, 27.500 de doze AstraZeneca, dar și 9.150 de doze de la Johnson. Dintre acestea, au fost administrate 290.852 de doze, cu mențiunea că 129.481 de persoane au fost imunizate, în județul nostru, și cu cea de-a doua doză de vaccin.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*