A murit Maradona!

Fostul mare fotbalist argentinian Diego Armando Maradona a suferit un stop cardiac, în cursul zilei de astăzi, decedând la vârsta de 60 de ani. Fotbalistul fusese operat pe creier, la începutul acestei luni, pentru a i se îndepărta un hematom, intervenție chirurgicală considerată de succes, mai ales că El Pibe de Oro, cum era numit fotbalistul, depășise cu bine momentul.

Lumea fotbalului mondial va fi îndoliată mult timp de-acum înainte, pentru că Maradona a fost considerat un jucător extrem de talentat, UNIC, aș putea spune, Diego dând naștere la multe controverse în acest sens – a fost sau nu mai mare decât Pele? A intrat în fotbalul profesionist la 16 ani, când a fost oficializat la echipa Argentinos Juniors. Avea să înceapă o perioadă lungă de dominație, de peste 30 de ani, în care Maradona nu lovea mingea cu piciorul, mai degrabă o mângâia, iar aceasta i se supunea stăpânului său. Rămâne în istorie golul înscris Angliei de Maradona, numit Mâna lui Dumnezeu, chiar în perioada conflictului armat dintre cele două țări, gest pe care Diego l-a recunoscut câțiva ani mai târziu.

Din Argentina a trecut în Spania, la Barcelona, apoi în Italia, la Napoli și s-antors din nou în Spania, la Sevilla. Să nu-l judecăm pe Maradona decât ca fotbalist, chiar dacă era perceput ca o persoană controversată, iubită de unii, urâtă de alții, un neadaptat, ar spune unii, mai ales cei care și-au dorit să-i invadeze intimitatea. Nu sunt cuvinte să ne exprimăm părerile de rău, lumea balonului rotund va fi mult mai săracă de-acum încolo! De-acum, în ceruri, Diego îi va putea arăta chiar Lui Dumnezeu cum a înscris acel gol cu mâna!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*