A murit o legendă a boxului mondial, Leon Spinks!

Fostul mare pugilist american s-a stins din viață cu două zile în urmă, într-un spital din Henderson, Nevada, după ce s-a luptat, vreme de câțiva ani, cu un cancer de prostată. Avea doar 67 de ani! Leon Spinks a făcut o carieră strălucitoare și la amatori, dar și în ringul durilor profesioniști, de la categoria grea.

La amatori, Spinks a câștigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale inaugurale din 1974, apoi a mai urcat o treaptă a podiumului, medalie de argint, la Jocurile Panamericane din 1975, pentru ca la Olimpiada din 1976 să-și adjudece aurul, la categoria mijlocie. El l-a învins în finală pe cubanezul Sixto Soria. Este consemnat un fapt unic, în istoria olimpiadelor, Leon și Michael Spinks fiind singurii frați care au câștigat medaliile de aur la același sport, la aceeași Olimpiadă, Montreal 1976, firește că la categorii diferite: Michael la 75 kg, iar Leon la 81 kg!

La profesioniști, americanul a susținut 46 de lupte, din care a câștigat 26 (14 prin KO), a pierdut 17 (9 prin KO), iar trei confruntări au fost nedecise. În 1978, pe 15 februarie, surprinde întreaga lume a boxului, și-l învinge la puncte, cu o decizie de 2-1, pe campionul mondial en-titre Muhamad Ali, după 15 reprize. În urma acestei victorii, desfășurată în Las Vegas, la Hotel Hilton, Leon Spinks avea să devină deținător a două centuri mondiale, la categoria grea, versiunile WBC și WBA.

Leon Spinks a fost și soldat în Corpul de Marină al Statelor Unite ale Americii, în perioada 1973-1976. Pugilistul a avut, de asemenea, o scurtă carieră de luptător profesionist, în anii ’90, lucrând pentru Frontier Martial-Art Wrestling (FMW) și susținând campionatul FMW Brass Knuckles.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*