A murit răbdarea…

De când au apărut rețelele de socializare, blogurile și toate posibilitățile de scriitură mai mult sau mai puțin valoroase, un lucru se observă clar. Omului i-a murit răbdarea! Nu mai are pic de răbdare, nu poate să mai aștepte absolut nimic, nu mai există termen de grație sau dacă mai există, acesta este diminuat spre minim.
Vrem lucruri care se pot face poimâine să fie deja făcute de ieri, fără tăgadă, pe repede înainte. Lugojeanul face și el parte din această specie de nerăbdători, indiferent de nivelul de educație, poziție socială sau gradul de implicare în viața comunității locale. Curios este că mulți dintre comentatorii de profesie de pe Facebook, site-uri și oriunde alt loc se pot manifesta, sunt cei dintre care vor schimbări, au optat pentru schimbare, dar acum nu mai au nici un gram de răbdare.

Ce schimbări poți face, dacă tu vrei pe repede înainte să faci lucrurile doar de dragul de a le face? Actuala ad­mi­nis­trație, venită după o ad­mi­nistrație care și-a început mandatul în acest stil, cu lucrări multe, dar care se dovedesc a fi doar de ochii lu­mii, și-a propus un alt fel de lucru. Unul deloc spectaculos, care nu prinde la electoratul grăbit și care dă impresia de stat degeaba, ”tăiat frunza la câini” sau ”frecat menta”, ca să cuprind și impresiile scriitorilor de Facebook.

Faptul că după nouă luni de la preluarea mandatului, aproape patru luni de la aprobarea bugetului, unul extrem de întârziat, asta și din vina celor care conduc orașul, nu se vede mai nimic, nu înseamnă sfârșitul lumii.

Dar pentru cei care suferă de lipsa răbdării este și se transpune în: ”ce prost am fost că te-am votat!”, ”ce primar slab, poți să ștergi patru voturi data viitoare”, ”este mai mult în Germania, decât la Lugoj” și mai ales ”am votat schimbarea, dar nu este nici una”. Tocmai că este o schimbare și în loc de lucrări care să strălucească în ochii electoratului, se încearcă o sis­tematizare a acestora, astfel încât să nu mai fie nevoie de reparații după inaugurări.

Lugojul are în acest moment o mulțime de lucrări de investiții nere­cepționate sau recep­țio­nate pe repede înainte, semnate sub presiune. Toate aceste lucrări au fie nevoie de re­pa­rații, fie nu pot fi folosite, dar intră în categoria ”a făcut, dom’le!”.

Municipalitatea are în acest moment disponibili pentru investiții undeva la 80 de milioane de lei, bani care transpuși în lucrări de ochii lumii ar însemna procente la următoarele alegeri. Sunt însă curios câți dintre contestatarii de profesie își doresc acest lucru, cum la fel de curios sunt câți dintre ei vor recu­noaște atunci când vor vedea investiții realizate bine, că s-au pripit și grăbit precum fata mare la măritat.

Graba strică treaba stimabililor, astfel încât aveți puțintică răbdare. Dacă lucrurile vor sta la fel de prost peste trei ani, decontul va fi făcut la următoarele alegeri de către actualul primar și echipa lui, pentru că până atunci oricum nu prea se poate schimba nimic.

Oricât de multă pasiune ați pune pe tastatură…

Articolul A murit răbdarea… apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*