A pierdut Sorin Toacsen bătălia cu Iulian Stamate?

”Nea Nelu, fac exact ce-mi place, am intrat în Proiectul de la CSM București pentru că am vrut să revin în iarbă. Am fost un portar bun, rezultatele vorbesc, și trebuie să dau și eu ceva handbalului înapoi”, a fost declarația simplă a unuia din cei mai valoroși portari din ultimii 35-40 de ani, Sorin Toacsen.

Am lucrat împreună câțiva ani buni, în Administrația președintelui Cristian Gațu, și chiar am colaborat în multe acțiuni. Sorin mi-a spus tot mereu Nea Nelu, sigur, din pricina diferenței de vârstă, dar am simțit și un respect deosebit din partea lui. Când a venit Dedu la Federație, l-am simțit că s-a strâns ca un arici, dar a rămas să lucreze sub comanda lui Conu Alecu, cum îl numea Toacsen.

În fine, n-o să-l descriu pe omul Toacsen, toată lumea handbalului masculin, și nu numai, îl cunoaște și-l apreciază. Doar că, în ultima vreme au pătruns în Federație și tineri mai puțin educați și respectuoși, care profită la maxim de slăbiciunile președintelui Dedu. Nu dezvolt, pentru că ar trebui să scriu o adevărată telenovelă cu inimioare și întâlniri fierbinți, spun doar că acești noi federali nu mai respectă regulamentele după care trebuie să se ghideze și-și doresc promovări, fără să aibă pregătirea necesară.

Și mă refer la secretarul general, Cristina Vărzaru, și la noul său protejat Iulian Stamate. Oamenii din handbal vorbesc, deja, de dictatura Vărzaru, de faptul că ia hotărâri după bunul plac, că-l domină pe președintele Dedu, care face ce zice secretarul general. Mai nou, Vărzaru l-a adus în Federație și pe Iulian Stamate, un fost handbalist, care este și antrenor la echipa de Juniori I a Clubului Primăriei Capitalei. El a fost uns, mai întâi, ca antrenor federal la naționalele de juniori, după care a-nceput să dea din coate și să-l șicaneze pe Sorin Toacsen, dorindu-i locul de federal de la seniori. Pe lângă faptul că cele două funcții sunt incompatibile, antrenor la un club și oficial la Federație, Iulian Stamate nu are nici pregătirea necesară să ajungă antrenor federal, ar mai fi trebuit să dea niște examene, dar el crește într-un an, cât alții în 10!

Se spune că obrăznicia lui Stamate a depășit limitele, a fost chiar o confruntare verbală, între cei doi, dar care s-a oprit la timp. Vărzaru l-a încurajat pe Stamate, vizibil, iar Dedu s-a aplecat și el de aceeași parte. Toacsen a plecat la CSM București, declarându-se mulțumit de mișcarea făcută și eliberat de orice stres. Este clar, actuala administrație federală știe că nu va mai prinde încă un mandat și funcționează după principiul ”după mine, potopul”!

CV Sorin Toacsen
– Dublu campion național al Cupei României
– De 4 ori campion al Franței
– De 2 ori Cupa Franței
– Cupa ligii Franceze
– Locul 8 la Jocurile Olimpice de la Barcelona, 1992
– Locul 10 la Mondialele din Suedia și Islanda
– Locul 9 la Campionatul European din 1996
– A-nceput handbalul la Universitatea Craiova, 1986-1995
– 1995-1996 USAM Nimes
– 1996-2000, Montpellier
– 2000-2003, USAM Nimes
– 2003-2004, Montpellier
– 2004-2006, US Dunqerque
– 2006-2007, SC Uztel Ploiești

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*