A trecut un an de când UTA nu a mai jucat cu fanii săi în tribune și rezultatele vorbesc de la sine: ”Ne este dor de voi!”

A trecut un an de zile de când UTA s-a despărțit, fizic, de suporterii săi. 3-0 cu Ripensia, din cadrul etapei cu numărul 23 a Ligii a II-a, a fost ultimul meci în care „roș-albii” au simțit din tribune atașamentul susținătorilor săi. Se întâmpla pe 29 februarie 2020, pe „Motorul” și, totuși, de atunci au mai existat apropieri însă în limita restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Ultrașii arădeni au venit și la partidele din play-offul ligii secunde din Aradului Nou, dar au făcut show în afara arenei, cățărați pe gardurile și scheletul metalic din curtea autoserviceului lipit de „Motorul”. O parte dintre susținătorii „Bătrânei Doamne” au cântant, scandat și i-au aplaudat pe eroii promovării în Liga 1 la începutul lunii august, în curtea restaurantului Marem, făcând același lucru și la antrenamentul oficial de dinaintea meciului cu FC Voluntari. Se întâmpla în peluza noii arene „Francisc Neuman”, înainte de prima confruntare oficială a lui Rus. et. comp. pe noul stadion al Aradului. Nu mai departe de acum trei săptămâni, aceiași suporteri îi încurajau frenetic din stradă pe elevii lui Laszlo Balint înaintea confruntării de acasă cu FC Hermannstadt.

Însă, însuși cifrele vorbesc de la sine despre cât de mult le lipsesc utiștilor fanii, galeria, în timpul confruntărilor de acasă. Într-un an de zile, „Bătrâna Doamnă” a câștigat exact un meci oficial la Arad (1-0 cu Chindia, pe 24 octombrie) din nu mai puțin de 15 disputate! Trei în play-offul ligii secunde și restul în ediția 2020-2021 a Ligii 1. În schimb, arădenii s-au întors de afară cu nu mai puțin de 8 victorii (cea cu Mioveniul, din eșalonul secund și 7 obținute în elită. 8 cu 25 e bilanțul punctelor acasă/deplasare.  „Nu știu dacă avem un mare plus afară, ci mai degrabă un foarte mare minus la meciurile de acasă. Odată cu această pandemie, simțim din plin absența suporterilor din tribune, atunci asta contează fantastic pentru noi. Toată lumea știe că ne dorim foarte, foarte mult să jucăm din nou în acea atmosferă pe care am simțit-o anul trecut, în care am evoluat foarte bine și care ne-a ajutat de multe ori să trecem peste momentele grele ale unui meci. Trebuie să  fim sinceri și să recunoaștem că în acea atmosferă creată de suporterii noștri am obținut acele rezultate remarcabile pe propriul teren când am jucat în eșalonul secund și am avut acel parcurs aproape impecabil acasă. În play-off, deja stadioanele erau închise și am și pierdut primele puncte importante. Cam așa se întâmplă și acum în Liga 1, dar noi încercăm să ne îmbunătățim și linia de clasament la meciurile de acasă”, puncta, recent, Laszlo Balint, antrenorul principal al Bătrânei Doamne”.

Clubul fanion al Aradului a marcat anul împlinit fără suporterii săi în tribună printr-un mesaj puternic: Ne este dor de voi! Așteptăm cu drag clipa în care ne vom revedea pe stadion!” Iar meciurile ce urmează în Calea Aurel Vlaicu, cele cu CFR Cluj și FCSB s-ar fi disputat, probabil, cu casa închisă, iar utiștii ar fi primit un ajutor important în încercarea de a „agăța” in extremis un loc de play-off. Miniștrii, LPF-ul și Federația susțin că lucrează de zor la un plan de redeschidere a stadioanelor în România, iar ceva speranțe ar fi pentru luna aprilie și pentru 30% din capacitatea stadionului. Așadar, primul meci post-pandemie cu fani în tribune pentru UTA ar putea fi chiar ultimul de acasă din sezonul regulat al Ligii 1, cel cu Sepsi Sfântu Gheorghe, de pe 3 aprilie. Ar mai rămâne apoi cele din play-off sau play-out, în funcţie de clasarea arădenilor, pentru ca utiştii să simtă că evoluează cu adevărat acasă.

0
0

Articolul A trecut un an de când UTA nu a mai jucat cu fanii săi în tribune și rezultatele vorbesc de la sine: ”Ne este dor de voi!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*