Abonații UTA-ei se pregătesc să „debuteze” la meciul cu Gaz Metan Mediaș! Iohannis: „Activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate”

Președintele României Klaus Iohannis a făcut un anunț așteptat de toată suflarea microbistă de aproape un an de zile: suporterii se întorc pe stadioane începând din acest week-end.

Din 15 mai, adică sâmbătă, fanii echipelor de fotbal vor putea participa din nou la meciurile echipelor favorite. Anunțul șefului statului este și mai entuziasmant, având în vedere că mai sunt doar câteva meciuri oficiale din sezonul 2020-2021 fotbalistic. „Din acest week-end, activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, deci cu spectatori”, a transmis Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Cotorceni.

Suporterii UTA-ei așteptau  cu sufletul la gură acest anunț și se pregătesc de meciul decisiv pentru evitarea barajului de menținere în Liga 1 pe care favoriții lor îl vor juca duminică, pe arena „Francisc Neuman”, începând cu ora 14. Oficialii „Bătrânei Doamne” așteaptă să se publice în Monitorul Oficial decizia anunțată în această seară de Iohannis, după care îi vor anunța pe arădenii abonați că pot veni duminică la confruntarea cu trupa lui Mihai Teja. „Pentru noi, ca număr, este perfect pentru că abonații ocupă aproximativ 25 % din capacitatea arenei. Nu putem vorbi, însă, despre cum se va intra la meciul cu Gaz Metan pentru că nu s-a dat o hotărâre oficială și nu se cunosc condițiile de intrare pe stadioane, dacă e voie vaccinat sau nevaccinat. Așteptăm să apară hotărârea, moment în care vom comunica și noi condițiile de intrare pe stadion”, a declarat în această seară Alexandru Meszar.

Precedentul meci al „roș-albilor” cu public în tribune a fost pe 29 februarie 2020, 3-0 cyu Ripensia, în cadrul etapei a 22-a a Ligii 2-a. Pe noua arenă „Francisc Neuman”, fanii au intrat de puține ori doar la antrenamentele echipei lui Laszlo Balint.

Spectatori și la barajele celor de la Lipova și Curtici

La nivel de Arad, și alte meciuri s-ar mai putea juca cu spectatori în tribune, începând cu Șoimii Lipova – Măgura Cisnădie (sâmbătă, 15 mai, de la ora 17,30, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, din cadrul barajului de promovare în Liga 2-a) sau Frontiera Curtici – Hermannstadt II (duminică, 23 mai, de la ora 17,30, din cadrul barajului de promovare / menținere în Liga a 3-a). Dar și meciuri oficiale de la juniori, din Liga Elitelor sau „republicani” se pot juca cu tribunele pline la 25 din capacitatea lor.

0
0

Articolul Abonații UTA-ei se pregătesc să „debuteze” la meciul cu Gaz Metan Mediaș! Iohannis: „Activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*