Academia Rapid a folosit de doua ori un fotbalist fara drept de joc, iar AMFB recunoaste: „A fost o greseala!”

Liderul din Liga a IV-a, Academia Rapid, a folosit un fotbalist fara drept de joc in meciurile castigate, in acest sezon, cu AS Tricolor si CS Victoria!

La Rapid nu am dreptul sa joc. Nu mi-a sosit cartea verde. Stau pana in ianuarie, sunt liber profesionist”, a spus Cristian Valentin Muscalu, 28 de ani, la o terasa din centrul Bucurestiului unde se intalnise cu reporterii Gazetei pentru a discuta despre aparitia numelui sau intr-un dosar de trucare de meciuri investigat de procurorii germani.

Opt zile mai tarziu, Gazeta a descoperit ca Valentin Muscalu a evoluat de fapt pentru Academia Rapid in cel putin doua partide jucate in aceasta toamna in Liga 4, iar imaginile nu mint.

Captura video de pe transmisia meciului Rapid – AS Tricolor. Muscalu este cel din dreapta, langa Daniel Pancu

Contactat de Gazeta, presedintele Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti ( AMFB), Marian Luminare, a admis ca asociatia pe care o conduce “l-a legitimat pe Muscalu din greseala”, in data de 30 august.

Echipele care prezinta in componenta lor jucatori care au obtinut legitimarea si dreptul de joc cu incalcarea prevederilor regulamentare, fapt dovedit ca urmare a solutionarii unei contestatii, vor fi sanctionate cu pierderea jocurilor prin forfait”, scrie si articolul 48, punctul 5 din Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice.

Echipa de fotbal sponsorizata de Primaria Sectorului 1 nu a solicitat in luna august, cand a decis sa-l ia, certificatul international, dar a facut-o de abia la inceputul acestei luni. Cum mutarea sa nu a trecut prin Transfer Matching System, sistemul electronic de validare al FIFA, atunci Muscalu nu poate fi oficial inregistrat. Muscalu a declarat ca si-a pierdut fisa personala si si-a asumat ca nu a jucat in ultimii 2 ani vreun meci oficial, iar in data de 20 octombrie, la nici doua luni dupa sosirea in Giulesti, si-a reziliat contractul cu FC Academia Rapid.

Teoretic, pentru folosirea unui jucator fara drept de joc, Rapid trebuie sa piarda cu 3-0 la masa verde partidele cu AS Tricolor (3-1 pe teren) si CS Victoria (3-0 pe teren)! Asta ar insemna ca echipa din Giulesti ar pierde 6 puncte din cele 26 obtinute in 10 etape si ar pica de pe locul 1 pe 3.

The post Academia Rapid a folosit de doua ori un fotbalist fara drept de joc, iar AMFB recunoaste: „A fost o greseala!” appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*