Academia UTA, din nou în „careul de ași”: Juniorii Under 17 au luat punctul ce-i duce față în față cu cei de la FCSB pentru un loc în finală!

Echipele Academiei UTA continuă tradiția fazelor finale în Liga Elitelor. Dacă vara trecută, echipa de 2001 a fost bătută în semifinala într-o singură manșă de Dinamo, la penalty-uri, acum a venit rândul grupei de 2004-2005 să lupte pentru accederea în ultimul act cu o altă formație bucureșteană, FCSB. Verdictul pentru trupa lui Donca, Ungur și Boroș a venit astăzi, pe arena „Motorul”, la capătul unui meci extrem de dificil, chiar de infarct cu CFR Cluj. Dar să le luăm pe rând.

U 19: Victorie amară pentru CFR Cluj la Arad

Fiindcă avea încă șanse la calificarea în „careul de ași”, CFR Cluj s-a mobilizat în partida echipelor Under 19. Chiar dacă UTA a deschis scorul rapid prin Mercioiu (min. 10), oaspeții au reușit egalarea cinci minute mai târziu, iar în minutul 35 au trecut în avantaj. În repriza secundă, cei de la CFR au mai înscris o dată în urma unui corner (min. 59) și la 3-1 și-au luat punctele, dar degeaba, căci primele clasate, Gaz Metan Mediaş și Csikszereda Miercurea Ciuc au remizat și au mers braț la braț în semifinale.

Astăzi, Costel Bogoșel și Mihai Petcuț i-au trimis în teren pe Roșca – Cleuță, Popa, Bortiș, Puta, Dănilă, Onișor, Andrieș, Rotea, Mercioiu, Negoescu. Au mai jucat: Ronai, Maxim, Iurasciuc și Cira.

Șerengău, specialistul golurilor decive: UTA U17 a marcat golul calificării cu 12 minute înainte de finalul disputei cu clujenii

În întrecerea juniorilor mai mici, miza cea mare o aveau utiștii antrenați de Dinu Donca, Adi Ungur și Ștefan Boroș. CFR Cluj a evoluat ceva mai dezinvolt și avea avantaj la pauză, dar și un om mai puțin pe teren. Deși au avut multe oportunități de a egala, golul izbăvitor a venit destul de târziu. În minutul 78, Șerengău a reușit egalarea cu un eurogol: șut în vinclu de la 27 de metri. Același mijlocaș al „roș-albilor” decisese și derby-ul Vestului, de miercuri, de pe Bega.

S-a terminat 1-1, iar arădenii au obținut punctul ce îi duce în semifinala națională. „Știam că ne așteaptă un meci greu, așa au fost ultimele etape. Fiecare putea să încurce pe fiecare, cum de exemplu U Cluj i-a încurcat pe Ciuc sau când ne-am încurcat noi la Craiova și Craiova s-a încurcat apoi la Cluj. E clar, au fost alte meciuri, noi ne-am dorit foarte mult calificarea, până la urmă finala a fost la Timișoara miercuri. Dacă ar fi trebuit să câștigăm astăzi era mult mai greu. CFR Cluj nu a fost peste noi, doar că noi am fost foarte emotivi, de nerecunoscut. În prima repriză nu am câștigat nici un duel, nici mingea a doua, nici pe sus, nici pe jos, ne-am înrtecut în prostii în careu și inevitabil am luat gol. La pauză am reușit să-i trezim, am apelat la sentimentul lor, le-am spus că, dacă vrem să ne calificăm, trebuie să arătăm altceva decât în prima repriză. Și s-a văzut, în a doua repriză a fost alt joc. Au apărut și ocaziile, dar – din păcate – ne-am cam bătut joc de ele. Nu am reușit să dăm gol din faze de singur cu portarul și până la urmă am dat un gol norocos, nu știu dacă Șerengău a vrut să dea de acolo. Când se termină cu bine e un lucru  bun pentru Arad, pentru UTA, an de an am trecut și acum suntem în primele patru. Jucăm cu forțe ca Steaua și Viitorul și indiferent de rezultate vom juca finala mică. Asta înseamnă că la Academie se muncește, câteodată poți să ai noroc, dar nu e cazul nostru atâta timp cât ne calificăm an de an în careul de ași. Sperăm să ne adunăm forțele, a fost greu cu sâmbătă, miercuri, sâmbătă, acum jucăm marți. Dacă am fi astăzi și implicit seria mergeam la Constanța, trebuia să plecăm de mâine. Avem un mic handicap în fața FCSB-ului, ei știau că termină primii și s-au dus cu grupa de 2006 tocmai să se odihnească. Noi nu ne-am permis luxul ăsta, dar avem bucuria că ne-am calificat. De acum totul este un bonus, mergem fără presiune și ne vom măsura forțele cu cei mai buni, numai așa putem să progresăm”, a spus Dinu Donca, „principalul” UTA-ei U17. La această oră nu se cunoaște ora de disputare manșei tur dintre UTA și FCSB, de marți, de la Arad.

UTA U17: Blaga – Sarkozi, Pele, Roșu, Codrea, Șerengău, Bulza, Popa, Nagy, Mihai, Pașcalău. Au mai jucat: Lingurar, Bokse, Varga.

***

În Liga Elitelor, dar U16, mâine joacă, la Șiria, Viitorul Arad contra celor de la ASU Poli. Meciul nu are miză, atâta timp cât LPS Banatul a câștigat deja seria. În campionatele republicanilor, ACB Ineu a suferit înfrângeri grele la Cluj, cu Viitorul: 1-14 la U 19 (gol Gavrilaș pentru zărăndani) și 0-11, la U17.

0
0

Articolul Academia UTA, din nou în „careul de ași”: Juniorii Under 17 au luat punctul ce-i duce față în față cu cei de la FCSB pentru un loc în finală! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*