Academicianul Alexandru Surdu – Cetăţean de onoare al Maramureşului         

Academicianul Alexandru Surdu, vicepreşedinte al Academiei Române, a primit titlul de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Maramureş”.

Marţi, 27 februarie, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a participat la festivitatea de acordare a titlului de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Maramureş”, eveniment care s-a desfăşurat în Sala „Bogdan Vodă” din incinta Palatul Administrativ al Consiliului Judeţean Maramureş.

În data de 15 august a anului 2015, la hramul Mănăstirii Moisei, Preasfinţitul Părinte Iustin i-a conferit academicianului Alexandru Surdu cea mai înaltă distincţie eparhială pentru laici, şi anume „Crucea Voievodală Maramureşeană”.

Aceste onoruri făcute de către două instituţii importante din judeţ constituie un semn al preţuirii şi cinstirii maramureşenilor faţă de dragostea arătată de Acad. Alexandru Surdu valorilor, credinţei şi frumuseţilor ţinutului Maramureşului şi maramureşenilor, pe care domnia sa le promovează cu toată convingerea şi sinceritatea.

Nu în ultimul rând, cinstirea acordată este un prinos de recunoştinţă pentru susţinerea de către Excelenţa Sa în cadrul Academiei Române a tuturor demersurilor universitare, culturale şi religioase venite din Maramureş.

Alexandru Surdu este membru titular al Academiei Române din anul 1993 și președinte al Secţiei de Filosofie, Teologie, Psihologie și Pedagogie a Academiei Române.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*