Accesarea și utilizarea fondurilor europene pentru investiții

Majoritatea candidaților la funcția de primar au promis lugojenilor că vor face investiții cu finanțare din fonduri europeane.
Candidatul ALDE la funcția de primar Ștef Adrian Ioan are în program lucrări de investiții care vor avea nevoie de accesarea și utilizarea fondurilor europene nerambursabile.

Fac referire la grădinița din Balta Lată, Stația de Epurare de la Jabăr, executarea unor prospecțiuni geotermale în vederea identificării și captării apei termale, construirea unui spital nou, modernizarea Stadionului Municipal și construirea unei săli de sport polivalente.

De la promisiunea electorală, până la rea­lizarea acestor proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile este un drum destul de dificil de parcurs.
Care sunt pașii și soluțiile de prefinanțare și finanțare ale proiectelor nu am auzit aproape nimic de la nici un candidat.Toți, în cor, au promis investiții finanțate din fonduri europene și nimic mai mult.

Ce trebuie făcut și care sunt soluțiile de finanțare, vă voi prezenta viziunea candidatului ALDE la funcția de primar, ec. Ștef Adrian Ioan și a candidaților ALDE pentru Consiliul Local al Municipiului Lugoj.

În primele ședințe de consiliu vom creiona strategia de investiții pe termen lung, prin identificarea și stabilirea priorităților. Apoi vom apela la o societate comercială de consultanță care poate identifica posibilele surse de finanțare.

Foarte important este încadrarea proiectelor în unul dintre programele europene de finanțare conform criteriilor de eligibilitate, după care vom aproba angajarea executării proiectelor. După ce vom avea stabilită valoarea fiecărui proiect vom identifica sumele pentru care se pot obține fonduri europene.
Este foarte important să identificăm structura finanțării pentru contribuția proprie de minim 30 % din valoarea fiecărui proiect, prefinanțare ce poate fi asigurată de programele europene, ori prin lansarea pe piață a unor obligațiuni municipale. Prin aceste obligațiuni, lugojenii devin partenerii noștri în dezvoltarea și moder­ni­zarea municipiului nostru.

Când se creionează strategia de investiții pe termen lung, Consiliile Locale, în cele mai multe cazuri, contactează bănci pentru angajarea unor credite, pentru care se plătesc dobânzi și diverse comisioane, sume care pleacă din Lugoj, pe când prin emisiunea de obligațiuni, beneficiarii dobânzilor sunt lugojenii, partenerii noștri, iar veniturile realizate din dobânzile ce se plătesc rămân în Lugoj.

Accesarea și utilizarea fondurilor europene în vederea derulării proiectelor de investiții enumerate mai sus, în perioada de implementare stabilită prin proiect, este dependența de partea de cofinanțare. Ca să fie depusă cererea de rambursare la autoritățile competente, este nevoie de facturi și de plata acestor facturi. Sursa pentru plata lucrărilor executate sunt banii proveniți din emisiunea de obligațiuni.

Mult râvnitele fonduri europene se vor încasa în maximum 80 de zile de la depunerea cererii de rambursare.
Iată de ce trebuie să votați lista de consilieri ALDE și pe candidatul de primar ȘTEF ADRIAN IOAN!
Votați poziția 1 pe buletinele de vot!
ec. Gheorghe Bologa

 

Comandat de ALDE Timiș
Cod mandatar: 21200063
Executat de S.C. Redeșteptarea Press Lugoj S.R.L.

Articolul Accesarea și utilizarea fondurilor europene pentru investiții apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*