Acord de colaborare între Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi un oraş din Republica Elenă

Pe data de 11 ianuarie 2018 a fost semnat Acordul de Colaborare între Inspectoratul Școlar Județean Prahova, reprezentat de către Nicolae Angelescu, inspector școlar general, și Primăria orașului Aspropyrgos, din Republica Elenă, reprezentată de către Athanasios Choupis, secretar general. Prin acest document, părţile au convenit să colaboreze în domenii precum educația tinerilor, patrimoniu cultural, politici educaționale, sociale și ale formării profesionale, educație permanentă, cercetare științifică și suport tehnic pentru cercetare. De asemenea, lista poate fi completată cu alte domenii, subiecte sau proiecte în cazul în care ambele părți consideră necesar. Acordul de parteneriat a fost posibil datorită sprijinului acordat de către deputatul prahovean Dragoş Gabriel Zisopol, preşedinte al Comunităţii elene din România, prezent, de asemenea, la ceremonia de semnare. Orașul Aspropyrgos este situat la 15 km nord-vest de centrul orașului Atena. Cel mai important obiectiv economic al orașului este rafinăria
Aspropyrgos, situată la sud de oraș, fiind cea mai mare din Grecia, cu o capacitate de prelucrare de 21.500 metri cubi pe zi. În oraș și în vecinătatea acestuia există o importantă comunitate de români ce a fost constituită, cu precădere, în ultimii 20 de ani, prin urmare existând și un număr tot mai mare de copii și tineri de origine română.
Acordul de colaborare a fost încheiat pentru o perioadă de 12 luni și a intrat în vigoare, urmând a se prelungi anual, automat, dacă niciunul dintre parteneri nu va cere anularea lui.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*