Acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, încheiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus încheierea a două acorduri de recunoaștere a vinovăţiei, cu aplicarea, în cazul a doi inculpaţi, a câte o pedeapsă de doi ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, respectiv cumpărare de influență. Faptele care i-au adus pe cei doi în faţa anchetatorilor sunt prezentate în comunicatul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie astfel: „În cursul lunii februarie 2021, în timp ce se deplasa în municipiul Ploiești, cu autoturismul personal, unul dintre cei doi inculpați a fost oprit de organele de poliție, care i-au reținut certificatul de înmatriculare a autoturismului, eliberându-i o dovadă cu drept de circulație.
În cursul aceleiași luni, inculpatul în cauză s-a prezentat la sediul Registrului Auto Român, filiala Prahova, cu autoturismul personal, pentru efectuarea procedurilor specifice privind redobândirea certificatului de înmatriculare. Cu această ocazie, în timp ce se afla la intrare pe rampa de acces în hală, doi ingineri din cadrul R.A.R. au verificat vizual autoturismul și i-au comunicat inculpatului faptul că mașina nu corespunde din punct de vedere tehnic. Ulterior, acesta a apelat la o persoană, inculpată și ea în cauză, despre care știa că își poate trafica influența asupra unor funcționari ai R.A.R. Prahova și ar putea să intervină pe lângă aceștia, în sensul redobândirii certificatului de înmatriculare. Respectiva persoană a pretins suma de 400 de lei în scopul traficării influenței, solicitându-i conducătorului auto să se întâlnească în curtea R.A.R. (…) Lucru care s-a şi întâmplat, numai că, pe mai departe, au intrat „pe fir” anchetatorii de la Direcţia Generală Anticorupţie, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a preluat cazul.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*