ACS Ghiroda pierde primul amical, ACS Poli iar nu ia gol în Ardeal

Unele divizionare, mai grăbite conform programului pregătirilor, au ajuns deja să acumuleze mai multe jocuri de verificare în picioare, caz și al retrogradatei ACS Poli, care joi își va afla țintarul ediției 2018-2019 în Liga 2, sau să și demareze seria meciurilor amicale deși echipele din liga a III-a abia şi-au reluat în general antrenamentele, ACS Ghiroda susținând un test zilele acestea.

Vineri începe noua ediție a elitei Liga 1, prin meciul CFR Cluj – FC Botoșani, gazda campioană aliniindu-se la start și în calitate de proaspătă câștigătoare a Supercupei României cu 0-1 (0-0) în deplasare la Craiova contra oltenilor de la CS U, iar peste alte două săptămâni va porni la drum și caravana Ligii 2, cel mai întârziat fiind startul divizionarelor C, după ce formațiile din Divizia D Timiș o vor fi luat deja din loc din 10 august.

Deja la sfârşitul săptămânii trecute o divizionară D a disputat un alt meci de pregătire în programul său, AS FC Bazoşu Vechi – AS Recaş 3-1, iar alte jocuri amicale s-au desfăşurat în această săptămână, mereu cu implicarea măcar unei formații din liga a IV-a timișeană ca de exemplu AS Carani – Cocoşul Orţişoara 6-2 sau AS Peciu Nou – ASO Deta 4-1.

A mai jucat săptămâna aceasta și o divizionară C timișeană, elevii lui Remus Steop și Orlando Trandu fiind depășiți de o grupare de podium în ultima campanie a eșalonului IV, ACS Ghiroda – Timişul Şag 0-2, iar în weekend intră pe teren în prima verificare și componenții celei mai bine clasate echipe din Timiș în stagiunea anterioară din C4, CSM Lugoj, de-acum sub bagheta lui Ilie Rotariu.

De jucat a mai jucat totodată zilele acestea și noua secund divizionară de pe ”Dan Păltinișanu”, un alt meci amical pentru elevii lui Ionel Ganea în stagiul de pregătire din Ardeal, adițional remizei albe de vineri pe terenul nou-promovatei în elită din Sibiu: ACS Olimpic Zărneşti – ACS Poli Timişoara 0-1 (0-1).

ACS Poli a întrecut marţi la limită cu 1-0 pe ACS Olimpic Zărnești, grupare din Divizia D Brașov, în cel de-al doilea meci din cantonamentul pe care îl efectuează la Poiana Braşov, antrenorul Ionel Ganea apelând în special la jucători tineri. Dintre consacrați nu au lipsit Cristian Melinte şi Bogdan Străuţ, ultimul semnând unicul gol în minutul 33, dar și ratând o lovitură de la 11 metri în ultimul minut de joc.

Dintre cei 13 jucători folosiți marţi, doi au fost în probe, și anume englezul Luke Tan Xian și olandezo-ruandezul Pierre Semudenge-Mujene. ACS Poli a învins în alcătuirea Mario Contra – Daniel Filip, Basic, Melinte (min. 46, Semudenge-Mujene), Podină, Străuț, Bîrnoi (min. 60, Dorin Codrea), Haruț, Tan Xian, Velcotă, Golda.

ACS Poli va juca în seria unică a Ligii 2 alături de majoritatea divizionarelor ”B” din ediția anterioară de campionat, însă nu și CS Afumați, a cincea clasată în sezonul 2017/8, care nu s-a înscris la start, locul ilfovenilor fiind preluat de Metaloglobus București, retrogradată în Liga 3 de pe prima poziție cu destinația eșalonul terț dar și pe mai departe în divizia secundă. Cealaltă retrogradată din Liga 1, Juventus București, va continua în Liga 2 sub denumirea Daco-Getica, în vreme ce nou-promovata ACS Șirineasa, prima în seria vestică a Ligii 3 în stagiunea 2017/8, se va alinia în eșalonul secund drept ACS Energeticianul, grupare cu sediul social la Târgu Jiu.

 

The post ACS Ghiroda pierde primul amical, ACS Poli iar nu ia gol în Ardeal appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*