ACS Poli, a treia înfrângere la zero: 1-0 la liderul AFC Botoșani

Atunci când a fost introdusă licențierea cluburilor din Liga 1, una dintre condițiile impuse a fost și cea a dotării stadioanelor cu instalaţie de nocturnă. Din păcate, ideea nu-și prea mai găsește materializare în practică, căci, de exemplu, în primele cinci runde ACS Poli a evoluat numai de două ori la lumina reflectoarelor. Că interesele televiziunilor sunt mai presus decât sănătatea fotbaliștilor, a fost ilustrat și de programarea partidei dintre AFC Botoșani și timișoreni la o oră improprie pentru această perioadă a anului, în condițiile în care dintr-o etapă sunt programate în aceeași zi cel mult două jocuri.

Și asta doar pentru a nu încurca programul serii, când va avea loc finala Supercupei Europei, dintre Real Madrid și Manchester United, așa încât partida de pe stadionul Municipal a început la ora 16:45. Cum era de așteptat, având în vedere evoluțiile din startul campionatului, AFC Botoșani s-a impus, dar a trecut doar la limită, cu 1-0 (1-0), de o grupare oaspete care, dacă nu-și va rezolva problemele financiare, va avea parte de un nou sezon infernal.

Deși jucătorii au avut puțin timp pentru refacere, Ionuț Popa a mizat pe aceeași formulă de start utilizată și vineri în victoria pe caniculă cu nou-promovata Juventus București, cu o singură modificare. Accidentat în primul sfert de oră al disputei cu formația din Capitală, Doman nu a trecut peste problemele medicale și a fost înlocuit, ca și în respectiva partidă, de Croitoru, fost jucător al celor de la Botoșani, la fel ca și Curileac și Vașvari. De partea cealaltă, a fost pentru prima dată în acest campionat când liderul nu a beneficiat de serviciile lui Golofca, unul dintre golgheterii sezonului, transferat săptămâna trecută la FCSB.

În trecut, în compania formației din Moldova, ACS Poli a suferit unele dintre cele mai drastice înfrângeri din liga întâi. Putem aminti aici acel 6-1 din 4 aprilie 2016, ori eșecul 0-5 din 18 august 2016, chiar pe stadionul ”Dan Păltinișanu”. De altfel, în stagiunea precedentă, timișorenii au câștigat numai una dintre cele patru confruntări directe, impunându-se în luna martie, în startul play-out-ului, la Botoșani, cu 2-1. După ce moldovenii au deschis scorul prin Miron, Croitoru și Șeroni (din penalty) au adus trei puncte prețioase în contul ACS-ului.

Dacă anul trecut asupra jucătorilor “alb-violeți” apăsa greu penalizarea uriașă cu care s-a pornit la start, acum incertitudinea financiară este cea care afectează performanțele clubului. Nemulțumirea vizavi de neplata salariilor restante i-a făcut pe fotbaliștii lui Ionuț Popa să aibă o evoluție modestă, ca și în precedenta deplasare, de la Giurgiu, singura diferență fiind că de această dată nu s-a mai pierdut la un scor mare.

În confruntarea cu liderul campionatului, ACS Poli rar s-a văzut în ofensivă. În prima repriză și-a creat doar o oportunitatea de a marca, Mailat șutând din afara careului puțin pe lângă bara din dreapta lui Cobrea. Pe fondul slabei eficacități a celor doi atacanți pe care a mizat tehnicianul timișorenilor în această stagiune, Bud și brazilianul Bianconi, fără gol în primele cinci runde, soluțiile încercate au fost șuturile de la distanță și în partea a doua a întâlnirii. Însă, din nou Mailat, în alte două rânduri, și Croitoru, pe final de meci, nu au avut norocul de a modifica tabela de marcaj. Tot tânărul mijlocaș, poate cel mai activ jucător din tabăra oaspeților, a avut și cea mai mare ocazie de a egala, atunci când, găsit excelent de Vașvari în interiorul careului, a trimis pe lângă poartă deși îl avea în față doar pe portarul advers.

Dacă amfitrionii au speculat imediat erorile defensivei bănățene, golul victoriei venind după depășirea pe flanc a lui Țigănașu, un lat pus cu moliciune de Cânu și un marcaj superficial aplicat lui Melinte, lucrurile nu au stat la fel la poarta cealaltă. După ce fundașul Miron a trecut pe sub minge, nou-intratul Ciucur a rămas singur cu portarul, dar, intrând în unghi închis, șutul său s-a dus mult peste poartă.

A fost a treia înfrângere a ACS-ului în care nu marchează gol, e drept, suferită în compania echipei care în acest debut de campionat este invincibilă deși a dat piept cu CFR Cluj, Dinamo sau deținătoarea Cupei României, FC Voluntari. S-au strâns totodată și 220 de minute de când timișorenii n-au mai marcat un gol în deplasare, unicul afară în noua stagiune fiind cel victorios la Chiajna, marcat de Bîrnoi. Dar poate că penibilul roz al tricourilor și jambierelor celor din capitala Banatului pur și simplu nu le-aduce noroc. E dezgustător și-ar trebui să se renunțe la această aberație…

Iar peste numai trei zile ACS Poli are parte de un nou meci, la Timișoara urmând a sosi decepția începutului de sezon, FC Viitorul Constanța, o formație cu rezultate slabe în preliminariile Champions League și cu evoluții neașteptat de modeste în Liga 1. Mai apoi, fiind programați sâmbăta seara la ora 18,30, pe 19 august, bănățenii vor reveni în runda a 7-a pe terenul unde trăiau acum două luni bucuria evitării retrogradării, la actualii codași din Mediaș.

*

AFC Botoșani – ACS Poli Timișoara 1-0 (1-0)

Stadion ” Municipal”, marți 8 august, ora 16:45.

A marcat: 1-0 Fulop (min. 29), acțiune pe dreapta a lui Popa, centrare deviată de Țigănașu în fața porții, iar Fulop, mai rapid decât Melinte, a trimis din 6 m în dreapta lui Curileac.

Botoșani: Cobrea (c) – Ungurușan, Miron, Burcă, Mușat – Tincu, Cucu – Roman (Serediuc, 58), Fulop (Moruțan, 84), Buș – Popa (Kuku, 55). Pe bancă: Pap – Patache, Bordeianu, Plămadă. Antrenor: Costel Enache.

Poli: Curileac – Crețu, Cânu (c), Melinte, Țigănașu – Artean (Soljic, 73), Vașvari – Munteanu (Ciucur, 78), Croitoru, Mailat – Bud (Bianconi, 64). Pe bancă: Straton – Bocșan, Șeroni, Mihalcea. Antrenor: Ionuț Popa.

Cartonașe galbene: Kuku (89) – Mailat (63).

Arbitri: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti) –  Iliescu Dragoş Mihai (Craiova), Hulubei Daniel (Vaslui).

 

The post ACS Poli, a treia înfrângere la zero: 1-0 la liderul AFC Botoșani appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*