ACS Poli, în fața unui tronson decisiv, vineri – marți – luni – joi în intervalul 11-24 mai. Prima bornă, acasă cu codașa vecină pe locurile de retrogradare

Dacă speră să se alinieze pe 21-22 iulie și la startul celei de-a patra ediții consecutive în Liga 1, campanie care așadar va demara cu o săptămână mai târziu decât cea încă în curs, semn că anumite mai prețioase șezuturi din lojele capitonate ale șubredului fotbal românesc vor avea oarecare mai atractive preocupări festivale legate de un anumit turneu final mondial, atunci ACS Poli va fi nevoită să se reabiliteze după eșecul de vinerea trecută de pe ”Dan Păltinișanu” prin a câștiga în uvertura acasă de vineri de la ora 17 cu vecina codașă Juventus București, în prima dintre cele 4 apariții până în 24 mai pe traseul Sfântu Gheorghe, Timișoara cu Gaz Metan și Botoșani.

Penultima clasată ar avea de fapt nevoie nu doar de o victorie vineri după-amiază cu ”lanterna roșie”, dar cum primul hop este întotdeauna și cel mai dificil, toată concentrarea codașei ca puncte acumulate în cele 8 runde de până acum din play-out, numai 5 în contul timișorenilor față de cele 8 ale Concordiei sau 10 ale oaspeților de la Juventus, se îndreaptă spre depășirea nou-promovaților bucureșteni.

ACS Poli trecea cu 2-1 de Juventus în turul sezonului regular, în iulie 2017 la Timișoara

N-a fost sezon în sistemul pe grupe valorice ca timișorenii să abordeze ultimele 6 etape din play-out cu numai 5 puncte după primele opt apariții în zona 7-14, de exemplu în același moment al ediției anterioare șezând pe un loc salvator și cu 5 puncte avans față de Pandurii și Concordia, antepenultima și penultima clasată, grație unui parcurs cu 4 victorii, 3 remize și un unic eșec de la startul fazei secunde a întrecerii. În 2017, din acea poziție relativ ferită, ACS Poli sfârșea pe locul de baraj.

Nici măcar acum două campanii, când aveau să retrogradeze, preluând ulterior cu titlu salvator locul Rapidului, timișorenii nu dețineau o postură atât de chircită după primele 8 etape din play-out, pe-atunci având 6 puncte acumulate la zestre, pe aceeași penultimă poziție.

În acest context, confruntarea ultimelor două clasate de pe locurile de retrogradare directă aduce cu un duel în care orice pas greșit ar putea influența în mare măsură parcursul din restul returului, un succes timișorean echivalând cu torpilarea tot mai reduselor șanse de supraviețuire ale bucureștenilor, pe când unul al vizitatorilor, cu o egalare la puncte ce i-ar putea trage și pe bănățeni, la braț, spre Liga 2.

Apoi, ACS Poli va juca deja marți la ora 18:30 la Sfântu Gheorghe, unde Sepsi va fi nevoită să se alinieze după deplasarea de sâmbătă la Voluntari, iar ulterior luni 21 mai acasă cu Gaz Metan, de la ora 20:45, și peste numai alte 3 seri în extremitatea nord-estică, la Botoșani, joi 24 mai de la ora 21. Din ale programărilor trasate de iluștri indivizi conlucrând pe relația LPF – deținători ai drepturilor de difuzare. Nu va mai trece mult și la finele aceleiași săptămâni timișorenii îi vor primi și pe dinamoviști, în penultima rundă din play-off…

ACS Poli – Juventus se anunță a fi și un duel al exploatării erorilor ivite în planul adversarului, tare redus fiind numărul golurilor marcate de timișoreni și bucureșteni în cele 8 etape din play-out, șase de către bănățeni respectiv numai 5 de către galben-albaștrii din capitală, sub media unitară la acest capitol mai chinuindu-se doar Concordia, cu șapte, așa încât este de așteptat o încrâncenată încleștare închisă, în căutarea speculării greșelii oponentei.

Și ba bine că Juventus nu va utiliza tocmai această armă a prinderii gazdelor pe contraatac, bucureștenii fiind mai în largul lor în deplasările din play-out, drept dovadă stând și ultimele 3 rezultate contradictorii, înfrângerile acasă cu 0-3 cu Gaz Metan și FC Botoșani încadrând un 0-1 victorios la Voluntari. Iar Juventus, care s-a impus extrem de surprinzător și totuși nu chiar pe Dinamo, cu 1-2, după ce trecea cu 1-0 în turul din 16 martie de ACS Poli, n-a pierdut nici la prima deplasare din jumătatea inaugurală a fazei 7-14, 0-0 la Botoșani.

În consecință, ”va fi un meci foarte important pentru noi. Practic, excluzându-i pe suspendații Șeroni și Melinte, avem tot lotul la dispoziție. Sper ca jucătorii care îi vor înlocui pe cei doi să se ridice la nivelul și miza acestei confruntări. Nu este un meci hotărâtor, fiindcă vor mai fi apoi încă cinci etape, dar este unul dintre cele mai importante jocuri din această perioadă. Dacă vom învinge, vom avea șanse mari să ne salvăm de la retrogradare. Băieții sunt conștienți de importanța meciului și sper să reușim un meci bun”, după cum a spus la conferința de presă de la ora 15:30 Adrian Neaga, aflat în fața celui de-al patrulea joc la cârma bănățenilor, bilanțul său de la debutul din 20 aprilie fiind 3 1 0 2 3-4 3 puncte.

Octavian Drăghici, autor prin deviere al golului din ultima fază în prelungiri a meciului acasă de acum două etape cu Concordia Chiajna, unic triumf al timișorenilor din octombrie încoace, a spus la rândul său că ”am avut realizări în ultimele două meciuri și sunt bucuros dar dincolo de reușitele personale este important ca echipa să câștige. Dacă nu vom bate vineri, situația s-ar complica foarte tare pentru noi, cele din față având posibilitatea să se distanțeze. Dar  noi suntem foarte motivați și montați și sperăm că vom lua cele trei puncte”.

Neaga s-a mai referit în anticiparea jocului de vineri și la buletinul medical al lui Artean respectiv la pendularea între opțiunile cu 3 respectiv 4 fundași, explicând că ”Bebe are glezna umflată, el e singurul jucător cu probleme după meciul cu Voluntari. Ieri a făcut doar prima parte a antrenamentului. Dar, așa cum îl știu, Artean este ca un gladiator și ar intra în teren și cu glezna umflată… Am vorbit cu domnul profesor Șunda, cu colegul Benga și, având în vedere că mai sunt două zile până la meci, ne vom mai gândi ce așezare vom adopta. Dar, dincolo de toate, trebuie să ne impunem, indiferent că vom evolua cu trei sau patru fundași”.

ACS Poli – Juventus București inaugurează runda a 9-a din play-out și va avea loc vineri, 11 mai, de la ora 17, urmat de alte partide de interes din zona retrogradării la ora 13 sâmbătă și duminică, FC Voluntari – Sepsi respectiv Concordia – Gaz Metan. Timișorenii vor inaugura apoi și etapa a X-a, în județul Covasna, dar o vor încheia pe cea de-a 11-a, acasă lunea cu Gaz Metan. În tot cazul, până la verdictul final din 2 iunie au mai rămas doar 3 săptămâni și jumătate…

Clasamentul la zi în play-out-ul și zona play-off în Liga 1, în care se joacă penultima etapă, pe coloana datelor tehnice.

 

 

The post ACS Poli, în fața unui tronson decisiv, vineri – marți – luni – joi în intervalul 11-24 mai. Prima bornă, acasă cu codașa vecină pe locurile de retrogradare appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*