ACS Poli, la codașa Juventus, care n-a mai marcat acasă de peste 4 luni, de la un joc cu… bănățenii. Munteanu: ”Suntem iritați…”

A inaugurat vinerea trecută faza pe grupe valorice a Ligii 1 prin a remiza alb la Botoșani, iar aceeași codașă nou-promovată ASC Juventus București va inaugura și vineri de la ora 18 etapa a II-a din play-out, la Voluntari, contra lui ACS Poli. Și doar 7 puncte o mai despart acum pe ultima clasată din capitală de timișoreni, față de cele nu mai puțin de 16 la finele returului. În această dimineață, partida dintre ocupanta locului 14 și bănățenii de pe 11 a fost prefațată și de mijlocașul celor de pe ”Dan Păltinișanu”, Munteanu…

Alexandru Munteanu: marcator în tur în minutul 9 cu Juventus București

Într-adevăr, dat fiind criteriul înjumătățirii după retur a punctelor acumulate în sezonul regular, ACS Poli a ajuns să abordeze faza play-out cu numai 14 la zestre, fără a plusa dat fiind înfrângerea de duminică seară, din penalty, în prelungiri, la Voluntari, pe când ”lanterna roșie” a demarat în zona 7-14 cu 6 puncte în cont, la care a adăugat grație remizei din Moldova: 7. Șapte diferență, în comparație de exemplu cu cele 14 după turul sezonului regular, timișorenii având un avans mai mare față de campionii din 2017 ai Ligii 2 chiar și încă după primele 7 etape din actuala ediție, opt pe-atunci.

Situația lui Juventus București oferă de fapt cel mai bun exemplu de ce sistemul competițional incluzând criteriul înjumătățirii punctelor este cât se poate de discutabil, cei din capitală aflându-se la ora actuală la numai 7 puncte de o poziție care le-ar asigura salvarea de la retrogradare, deși codașa obținea o primă victorie în actualul campionat abia în a doua rundă din retur, 2-1 pe 21 octombrie cu Sepsi, iar ”lanterna roșie” totodată n-a mai marcat în Liga 1 din 17 decembrie, din eșecul cu 3-1 la Iași.

Nici ACS Poli n-a câștigat deloc în 2018, bilanțul fiind foarte modest, 5 0 1 4 4-8, așadar cu un punct cucerit în noul an, la Craiova, pe când Juventus București n-a marcat deloc în cele 5 apariții oficiale după sărbători, dar a strâns totuși 3 puncte.

Mai mult, Juventus n-a mai înscris în meciurile considerate acasă în Liga 1 încă din 6 noiembrie 2017, adică de 130 de zile până la ora meciului de vineri seară. Ultima dată se întâmpla acum 11 runde, tocmai contra… timișorenilor. De fapt, nou-promovații n-au prea gustat bucuria golului pe teren propriu, ci doar o dată cu FCSB, de două ori contra vizitatorilor din Iași, tot o dată cu Gaz Metan și de două ori cu Sepsi.

Pe de altă parte, n-a fost meci în 2018 în care ACS Poli să nu primească gol, dar în două n-a înscris, pe când ASC Juventus a abordat noul an printr-un 0-0 la Botoșani, urmat de un 0-1 acasă cu FC Viitorul în 10 februarie, 0-0 la Mediaș, 0-2 cu CFR Cluj pe 25 februarie și din nou 0-0 tot la Botoșani, partidele de pe teren propriu găzduindu-le la Ploiești, nu însă și cea de poimâine, programată la Voluntari, așa cum și cealaltă nu-promovată, Sepsi, va găzdui meciul de luni cu FC Voluntari la Sfântu Gheorghe.

Alexandru Munteanu, mignonul mijlocaș care înscria primul său gol pentru ACS Poli în Liga 1 tocmai prin a deschide scorul în minutul 9 al partidei din tur de pe ”Dan Păltinișanu” cu galben-albaștrii lui Juventus București, 2-1 pe 4 august 2017, printr-un șut cu sete, a apreciat că ”e un meci capital, să spun așa, pentru că întâlnim echipa de pe ultimul loc și orice rezultat negativ probabil le-ar da lor șansă ca să spere la salvarea de la retrogradare. Suntem iritați, pentru că am pierdut a treia întâlnire directă cu FC Voluntari după minutul 90, încercăm să fim pozitivi, și astăzi și mâine să ne revenim atât fizic cât și psihic după înfrângerea de la Voluntari ne dorim să luăm toate cele 3 puncte puse în joc vineri”.

Munteanu, integralist la apariția finală din 2017, 0-0 cu Dinamo, în care se accidenta, a reintrat după problemele medicale din iarnă abia duminică la Voluntari, fiind înlocuit în cel de-al cincilea minut de prelungiri, după golul din penalty al ilfovenilor, de către Șeroni: ”M-am simțit bine și la meci doar că atunci când pierzi în minutul 90 nu poți să te mai gândești la tine, ci doar la binele echipei. Vedem schimbarea asta de sistem de joc ca pe o schimbare pozitivă, este o altă așezare și ne lipsește doar o victorie care să ne dea moral și să prindem curaj pe următoarele meciuri”.

Munteanu, care în 31 octombrie a împlinit 30 de ani, mai deschidea scorul și prin ”bomba” din minutul 2 al victoriei cu CFR Cluj, în care plusa prin a ridica scorul la 4-0 în minutul 59, deschizând apoi scorul și în minutul 37 al succesului cu 2-1 cu Astra, de fapt și ultimul al bănățenilor, pe 28 octombrie 2017, de când n-au mai triumfat, opinând despre Juventus București că ”este o echipă nouă, pentru că s-au schimbat foarte mulți jucători în perioada de iarnă, unii cu multă experiență în Liga 1, dar acest lucru nu poate decât să ne încurajeze să câștigăm, căci odată ce am câștiga cu Juventus, am face ca șansele lor să se salveze să devină cu atât mai mici. De aceea spun că este un meci foarte, foarte greu, și ne dorim cu atât mai mult să câștigăm!”

 

 

The post ACS Poli, la codașa Juventus, care n-a mai marcat acasă de peste 4 luni, de la un joc cu… bănățenii. Munteanu: ”Suntem iritați…” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*