ACS Poli, start în play-out. Leo Grozavu: ”Vă spun că am suferit din cauza asta, am suferit foarte tare”

FC Voluntari – ACS Poli, al treilea meci programat în etapa inaugurală din play-out-ul Ligii 1, opune două dintre cele mai necăjite prim-divizionare prin prisma rezultatelor înregistrate în noul an 2018, gazdele ilfovene pierzând la zero ambele partide acasă iar oaspeții timișoreni câștigând întâiul punct abia la încheierea returului, după 3 eșecuri consecutive la limită.

Într-adevăr, elevii lui Claudiu Niculescu s-au înclinat la zero pe teren propriu în fața unor formații intrate între timp în play-off, 0-4 cu CSM Poli Iași și 0-1 cu CS U Craiova, revanșându-se în schimb tocmai la Timișoara, unde au smuls victoria cu 2-3 în minutul 90, fără însă a încheia returul în aceeași notă, ci prin a ceda cu 3-1 la Chiajna, în chiar ultima partidă din sezonul regular, amânată cu 24 de ore dat fiind ninsorile și gerul. Așadar doar 3 puncte din 12 posibile și un total de 10 goluri primite.

Nici timișorenii n-au fost însă mai breji, ba din contră, încă fără succes în 2018, părând totuși a fi mai în largul lor în deplasare, ceea ce le-a adus în cele din urmă o oarecare satisfacție, prin punctul adjudecat la Craiova. Un singur punct din 12 posibile și numai 4 goluri marcate…

Apropo însă de deplasări, ACS Poli a pierdut în ieșirile la FC Voluntari din play-out, cu 5-0 în mai 2016 și cu 2-1 (1-1) în grupa a II-a valorică a ediției trecute, tradiție pe care noul antrenor principal Leo Grozavu se vede nevoit s-o rupă duminică de la ora 18.

”Au trecut 3 săptămâni și chiar mai bine de la sosirea mea la echipă, perioadă în care am încercat să ne cunoaștem reciproc cât mai bine, iar eu pe jucători în primul rând, la finalul acestei săptămâni începând faza play-out, acest alt campionat, pentru care am căutat să ne pregătim cât mai bine din toate punctele de vedere, astfel încât și din sezonul următor Timișoara să poată să activeze pe scena primei divizii”, a spus astăzi Leo Grozavu, înainte de a răspunde întrebărilor.

Aflat înaintea celei de-a doua deplasări la cârma lui ACS Poli, Grozavu a admis că este ”o partidă dificilă, de fapt ca toate celelalte, și nu în ultimul rând prin prisma faptului că am pierdut acasă cu FC Voluntari la debutul meu pe banca tehnică a Timișoarei, meci de care n-aș vrea să-mi mai aduc aminte. Mai mult decât am pierdut, am făcut Voluntariului cadou 3 puncte, prin foarte multe greșeli individuale, motiv pentru care rezultatul nu ne-a fost favorabil. Trebuie așadar să fim mult mai atenți și sper că am învățat ceva din toate acele greșeli iar duminică să fim mult mai concentrați, abili, să eliminăm erorile, să încercăm să scoatem maximum posibil din acest joc!”

”Mici probleme sunt dar mai sunt și două zile până la meci, așa încât încercăm să mai recuperăm ce e posibil de recuperat, iar dacă nu, așa cum am spus de mai multe ori, dar probabil și spusele mele se interpretează, n-am venit să mă plâng. Am spus-o și cu alte ocazii, iar dacă am făcut o constatare trebuie luată ca atare, nu mă plâng de ceea ce a fost, de lot, de nimic, ci încerc cu ceea ce avem la dispoziție, vom încerca cu jucătorii actuali, cu pregătirea pe care o facem, să ne atingem obiectivul care ne-a fost impus în momentul în care am semnat contractul”.

”Câțiva au ceva probleme, de exemplu Munteanu cu Cânu dintre mai vechii accidentați, și nu știm dacă sau nu pot face parte din lot. Ciacchieri e cu probleme, alții care au suferit anumite contuzii, dar până nu iau buletinul medical, nu pot confirma nimic. Dar indiferent cine va juca, trebuie să dea totul pentru victorie!”, a mai zis Grozavu.

Antrenorul a mai spus și că n-are nici o relevanță că timișorenii joacă în deplasare cu Juventus București tot la Voluntari, vinerea viitoare, și nu la Ploiești, ”tot o deplasare e… Venim în Timișoara după meciul cu Voluntari, mergem apoi din nou la București, căci se joacă duminică și vineri și era mult prea mult să rămânem atâtea zile în acea zonă, și ca teren de antrenament, și cheltuiala foarte mare. Am avut în calcul dar a căzut, nu era o soluție, și vom vedea la final cum a ieșit”.

Pe tema delegărilor, Leo Grozavu a răspuns prin a explica: ”Din experiențele mele trecute, am jucat de multe ori pe terenul echipelor din București sau din Ilfov, care sunt ca și din București, și în multe cazuri am avut arbitri din București, în plus de fiecare dată afinitatea pentru cluburile bucureștene este crescută, și am suferit la acest capitol, sper că nu și de data asta. Va fi o luptă strânsă între formațiile din play-out, deci nimeni nu poate fi salvat de emoții, așa încât va conta fiecare detaliu. Sper ca arbitrajul să fie imparțial, niciodată nu am făcut aprecieri nici după jocuri, nici înainte, am încredere în competitivitatea lor, iar în același timp mi-aș dori ca și Comisia Centrală de Arbitraj să fie mai atentă atunci când face delegări, căci atunci când joacă o echipă din București cu una din provincie nu cred că e oportun să delegi un arbitru din capitală. E doar așa, o apreciere, și sper să avem înțelegerea necesară, să se arbitreze imparțial și cel mai bun să câștige pe teren, nu datorită unor greșeli de arbitraj. Eu chiar nu vreau să intru aici în… Probabil discuția este mai amplă, nu sunt eu în măsură să vorbesc, nici nu vreau să intru în polemică cu cineva, în nici un caz nu ne dorim noi să avem arbitri străini, dar nu știu dacă nu sunt prea mititel în această luptă să pot eu influența, dar Comisia Centrală trebuie să fie atentă căci sunt mai multe cluburi din București, și mai ales în primele etape ar trebui să fie arbitri din provincie, care sunt imparțiali, nu au nimic, parti priuri nici cu Timișoara, nici cu Voluntari, cu nimeni. Eu vă spun că am suferit din cauza asta, am suferit foarte tare… Nu vreau să-l deranjez nici pe domnul Chivulete, dar de câte ori m-a arbitrat la Voluntari, eram penalizat din prima, nici nu intrau bine cei de la Voluntari în careu, că și era deja penalty. Dar n-am spus, eu doar zic ce-am suferit, am făcut iarăși o constatare, nu vreau să interpretați, că aș avea ceva cu domnul Chivulete sau cu Voluntari, dar mi s-au întâmplat asemenea lucruri, și aș dori ca pe viitor CCA să fie mai atentă când deleagă arbitri, deoarece nu cred că e normal ca atunci când joacă o formație din București sau din preajma Bucureștiului cu una din provincie să fie un arbitru din București, și cred că sunt destui arbitri din România care să arbitreze asemenea partide. Dacă va fi Chivulete, am încredere că va arbitra foarte corect. Nici data trecută nu vreau să mă gândesc la lucruri necurate, s-a întâmplat, sper să nu se mai întâmple…”

ACS Poli va călători spre București pe calea aerului: ”E o deplasare lungă, se joacă la 5 zile distanță, orice zi în plus înseamnă energie consumată, și ne dorim să avem începutul bun. Vom vedea după dacă a fost benefic sau nu dar am căutat să ne luăm toate măsurile pentru ca jucătorii să aibă energia necesară pentru a o disipa pe teren”.

Grozavu a mai răspuns prin a explica: ”Orice jucător este valoros, în speță Torje, care ne-ar fi ajutat, mi-aș fi dorit să fie la Timișoara, și ar fi însemnat mult pentru vestiar, pentru public, ar fi creat o emulație, dar din păcate am sosit prea târziu, am avut o discuție cu Opria dar era deja tardiv, am ajuns prea târziu să pot insista mai mult în acest caz…”

The post ACS Poli, start în play-out. Leo Grozavu: ”Vă spun că am suferit din cauza asta, am suferit foarte tare” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*