ACS Poli Timişoara – CSM Școlar Reşiţa 1-0 (0-0): David Pop. FOTO. Grozavu: ”Am văzut preocupare”

Weekend fără meciuri în regim oficial dar cu fotbal înconjurat de nămeți de zăpadă, prim-divizionara ACS Poli și gruparea din eșalonul trei CSM Școlar Reșița disputând la Timișoara un joc amical în pauza competițională forțată de împrejurări, dat fiind starea vremii. ”Violeții” de pe Bega ar fi fost la startul fazei play-out pe când returul Seriei a IV-a în Liga 3 ar fi bifat prima bornă, ce-i drept în absența cărășenilor, desemnați conform programului competițional să stea în runda inaugurală, însă totul a fost lăsat pe săptămâna viitoare, când ambele formații vor intra în regimul partidelor oficiale. Până atunci…

După trei meciuri amicale consecutive disputate sâmbătă începând de la orele dimineții pe terenul sintetic de la Baza II – Universitatea ”Politehnica” Timișoara, cel de-al patrulea, după-amiaza, a fost și vedeta zilei, între echipa de liga I ACS Poli Timișoara şi CSM Şcolar Reşiţa. După un bun joc de pregătire în condiții hibernale, trupa lui Leo Grozavu s-a impus la limită prin unicul gol reuşit de un junior, David Pop, care promite pe viitor, anunțându-se a fi o speranță a fotbalului timişean, din ceea ce a mai rămas pe plan local în urma mai multor plecări.

Meciul a fost suficient de aprig disputat, notabilă fiind o replică dârză din partea echipei pregătite de Daniel Opriţa.

În minutul 17, Cristian Podină a fost faultat în propriul careu de Ciacchieri, care a ridicat piciorul, lovindu-l în creștetul capului, așa încât tânărul fundaș a necesitat îngrijiri medicale dar spre lauda lui a reuşit să continue tot meciul, deși bandajat la cap.

Prima ocazie mai clară au avut-o oaspeţii prin Andrei Vaştag în minutul 31, dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri lateral dreapta, cu un şut pe jos la colţul lung, puţin pe lângă stâlpul porţii.

În minutul 42, Manolescu a părăsit terenul accidentat, fiind înlocuit cu Negoescu.

După ce la pauză scorul a fost precum împrejurimile terenului sintetic, alb, în mitanul secund s-a continuat cu multe înlocuiri de ambele părţi, mai ales la polişti, mai bine zis întreaga echipă în cazul lor.

După ocazia rarisimă a lui Cristian Costin, scăpat singur spre poartă, care a intrat în careu şi a șutat pe jos iar portarul Smaranda s-a opus marcării unui gol ca şi făcut, în minutul 61 Bărbulescu s-a răţoit cu Zaluschi, primul protestând vehement la decizia arbitrului şi fiind eliminat probabil pentru injurii, dar fiind înlocuit cu un alt jucător, după cinci minute.

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 62, de juniorul David Pop, cu o lovitură de cap, din centrul careului mare, de la 11-12 metri, după o centrare perfectă de pe partea dreaptă, a lui Adrian Zaluschi. Iar la fluierul final aproape toţi jucătorii polişti l-au felicitat pe marcatorul golului, inclusiv antrenorul Leo Grozavu, care i-a menajat pe Cânu, Munteanu și Vașvari.

ACS Poli Timișoara: Straton (min. 30, Smaranda; min. 60, Curileac) – Străuț (min. 46, Melinte), Khubutia (min. 46, Artean), Șeroni (min. 46, Neagu) – Ciucur  (min. 46, Haruț), Oprea (min. 46, Pop), Enescu (min. 46, Zaluschi), Carabela (min. 46, Maxi Oliva) –Ciacchieri (min. 46, Bîrnoi), Croitoru (min. 46, Popovici), Drăghici (min. 46, Roman).

Antrenor Leo Grozavu.

CSM Reşiţa: Zimmermann – Szijj (min. 73, Vădrariu), Bactar, Podină, Liuba (min. 46, Copaci) – Costin, Vaștag, Barbulescu – eliminat (min. 65, Jula), Breșneni (min. 83, Burciu), Manole (min. 41, Negoescu) – Daniel Ene (min. 66, Staicu).

Antrenor: Daniel Oprița.

Rezerve: Petruţ, Hrudei şi Musteţea.

Au arbitrat: Daniel Vărzan – Denis Mihăescu şi Roxana Cişmaş Malac.

Leo Grozavu a spus după victoria cu 1-0 că ”a fost un test util. Ne doream după două zile grele de antrenament să dau timp tuturor jucătorilor. Nu mă așteptam la mare lucru, dar am văzut preocupare pentru a construi, efort, însă mai și avem multe de pus la punct. Fiecare zi contează, nu fac cuiva vreun reproș pentru ceea ce a fost înainte, dar fiecare antrenor are metodele lui, stilul său. Pe mine mă ajută fiecare zi în plus de pregătire. Sper să ne ajute într-un viitor cât mai apropiat. Campionatul e lung, anevoios, sperăm să începem bine acest play-out. Probabil, pe un fond mental bun, rezultatele vor fi mai bune. Ce putem spune, jucăm mai întâi două în deplasare, dar oricum trebuie să jucăm cu toate…”Întrebat despre marcatorul Pop, Grozavu a mai zis că ”e un jucător care are potențial, de aceea se antrenează cu prima echipa, e preocupat, are certe calități, dar mai are de muncit, inclusiv la condiția fizică. Una e să joc cu o echipă din divizia C, altul e nivelul ligii întâi”.

 

 

The post ACS Poli Timişoara – CSM Școlar Reşiţa 1-0 (0-0): David Pop. FOTO. Grozavu: ”Am văzut preocupare” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*