ACSM Codlea e noua campioană a Ligii a 4-a Brașov

ACSM Codlea a devenit noua campioană a Ligii a 4-a Braşov, după ce a câştigat miercuri cel mai important duel al playoff-ului de la Ghimbav, 2-0 cu ACS Steagu Roşu Braşov.

Puşcaşu, din penalty şi Pencea au marcat pentru echipa antrenată de Ciprian Ursu, care adună astfel 20 de puncte şi câştigă campionatul cu o etapă înainte de finalul sezonului, urmând a reprezenta judeţul la barajul de promovare. ACS Steagu Roşu se află pe poziţia secundă, cu 13 puncte. În celălalt meci al zilei de miercuri, Olimpic Zărneşti a învins pe Colţea 1920 Braşov (4-1) şi ocupă locul trei (10 puncte), „alb-negrii” fiind pe patru (2 puncte).

În prima etapă a playoff-ului, în Vinerea Mare, se înregistraseră rezultatele: Codlea-Colțea 1-0 și Steagu Roșu-Zărnești 1-0. Liga a 4-a braşoveană a fost unul dintre cele două campionate judeţene în care s-au jucat meciuri încă din toamna trecută, în contextul blocajului suferit de „fotbalul mic” din cauza pandemiei de coronavirus. Celălalt a fost Hunedoara. Cinci echipe au pornit la drum în acest campionat atipic, însă după 8 etape, în pauza de iarnă, Precizia Săcele s-a retras. După alte două runde disputate în aprilie, cele patru echipe rămase în competiţie au întrat într-un playoff, pe teren neutru, la Ghimbav. În urma acestuia, formaţia de pe primul loc va reprezenta judeţul Braşov la barajul de promovare în Liga a 3-a, iar cea de pe poziţia secundă în faza naţională a Cupei României, ediţia 2021-2022. Sâmbătă, 8 mai, sunt programate jocurile ultimei runde, Codlea – Zărneşti şi Colţea – Steagu Roşu.

Articol de Iulian CUIBAR

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*