Acțiune caritabilă a militarilor lugojeni la Centrul de Zi pentru Copii ”Sf. Nicolae”

Militarii Batalionului 183 Artilerie Mixtă ”General Ion Dragalina”, în colaborare cu Asociația Militar Culturală ”Sfântul Gheorghe” Lugoj au desfășurat o acțiune menită a aduce zâmbetul celor ce trec prin momente mai puțin fericite. În acest sens, a fost vizitat Centrul de Zi pentru Copii ”Sfântul Nicolae” unde au fost împărțite daruri.

De asemenea, copiii s-au bucurat de prezența unui fotograf profesionist și de o cabină foto portabilă ce i-a condus pe micuți în lumea fascinantă a poveștilor. Instituția socială, aflată sub coordonarea Pr. Cristian Cerbu, oferă servicii pentru 25 de copii ce provin din familii cu dificultăți de natură socială și economică și pentru care acest centru reprezintă ”o a doua casă”.

Copiii beneficiază zilnic de o masă caldă, de activități educative, religioase, formativ-integrative, recreative și de socializare. Centrul are misiunea de a preveni și a reduce abandonul școlar și de a crește performanțele școlare ale elevilor aflați în situații de risc prin desfășurarea de programe socio-educative.

Articolul Acțiune caritabilă a militarilor lugojeni la Centrul de Zi pentru Copii ”Sf. Nicolae” apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*