Acțiunile personale ale lui Păun și Rondon au decis: CFR Cluj – UTA 2-0, în meci amical

CFR Cluj și UTA au încheiat ciclul săptămânal de pregătire cu un meci de verificare, câștigat, conform calculelor hârtiei, de campioana României. Chiar dacă au avut destule absențe, atât Dan Petrescu, cât și Laszlo Balint au trimis pe teren fotbaliști care oricând pot începe un meci de campionat, fiind respectată inclusiv regula fotbaliștilor Under 23.

Pe terenul foarte bun al bazei sportive „Napoca”, din cartierul clujean, Gheorgheni, „feroviarii´ și-au luat destul de tare adversarii și au trecut de trei ori pe lângă deschiderea scorului în primul sfert de oră. Mai întâi, Păun a tras puțin pe lângă, apoi Balauru a respins șutul lui Debeljuh, iar Chipciu a nimerit transversala dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri. În minutul 22 s-a văzut în atac și UTA, Benga reluând cu capul puțin peste poartă un corner al echipei sale. Tot printr-o lovitură cu capul, din plonjon, a ratat și Cipri Rus la poarta lui  Sandomierski. Finalul de repriză a fost al „roș-albilor”, care au mai irosit ocazii bune, prin Albu (șut peste), Melinte (finalizare deviată în corner) și din nou Rus, care a deviat de puțin pe lângă poartă cornerul lui Morar.

Nici bine nu s-au așezat arădenii în noua formulă (Balint a făcut șase înlocuiri la pauză) în teren, căci CFR-ul a și punctat pentru 1-0. Era chiar minutul 46, când Păun a trecut de Roumpoulakou în dreapta și a tras din unghi direct în vinclu. A urmat un joc de posesie mai bun al oaspeților, însă fără pericol pentru buturile adverse. De abia în minutul 64, Buhăcianu a avut golul egalării pe cap, dar a reluat peste transversală din numai 5 metri. Intrat și el pe gazon, Rondon a fost blocat mai întâi de Moldovan, dar un minut mai târziu (73) l-a surprins pe portarul gazdelor cu un lob și mingea a intrat în plasă cu tot efortul lui Benga. Finalul de meci nu a mai adus nimic nou pe tabelă, deși UTA a fost mai insistentă, dar centrările în careu ale lui Ursu sau Roumpoulakou nu au creat cu adevărat pericol.

Vă reamintim că Petrescu nu a contat pe „internaționalii” Camora, Burcă, Deac, Manea Costache și Itu, în timp ce Balint nu i-a avut la dispozție pe Al. Ioniță, Bustea, Klapan, Iacob, Hora, Ilie și Hrezdac.

Formații:

CFR: Sandomierski – Susic, Vinicius, Ciobotariu, Latovlevici – Păun, Hoban, Djokovic – Chipciu, Debeljuh, Carnat.

UTA: Balauru (46 Moldovan) – Pleaşcă (46 Tomozei), Melinte, Benga, Roumpoulakou – Miculescu (46 Tescan), Roşu (55 Isac), Albu, D. Rusu (46 Oroian, 63 C. Popescu) – Morar (46 Ursu), C. Rus (46 Buhăcianu).

0
0

Articolul Acțiunile personale ale lui Păun și Rondon au decis: CFR Cluj – UTA 2-0, în meci amical apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*